Aspergesalade met gerookte zalm, avocado en edamame

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Aaaah het moment waarop we allemaal gewacht hebben: zomerse temperaturen! En daar hoort bij.. Een zomers bordje. Deze week ging ik aan de slag met deze super deluxe salade die uitblinkt in zijn eenvoud. Geen fancy dressing, geen gekke ingrediënten maar wel heel pure. En daarbij is het uiteraard belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Nu ja das altijd het geval, toch?

Dit recept is de perfecte zomerse salade om als lunch of avondmaal te eten – dankzij de zalm, avocado, edamame en de eitjes gaat deze ook een heel voldaan gevoel geven. Cruciaal bij een salade me dunkt! Verder is het ook een toppertje om te serveren bij je volgende brunch. Your guests will love it!! Ook m’n typische ‘salade-das-toch-geen-eten-vriendjes’ houden trouwens van deze salade en het is dus een ideale om ook je minder healthy-minded vrienden of familie te voorzien van heel wat nutriënten. Alle mooie vetten bijvoorbeeld: omega 3 van de zalm en omega 9 van de avocado. Of de vele vezels van de avocado, de edamame en de asperges. Benieuwd welke voordelen asperges allemaal hebben? Lees het hier.

Ik schrijf het receptje uit voor 2 personen – een mooie grote portie. De hoeveelheden kunnen makkelijk aangepast worden naar eigen believen. Voor zij die nog meer avocado of zalm willen bijvoorbeeld.

Aspergesalade gezonde lunch

Ingrediënten:

  • 200 gram groene asperges
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 100 gram (diepvries) edamame
  • 1 avocado
  • 3 eieren
  • Groot hand vol spinazie
  • Groot hand vol waterkers
  • Handje vol verse dille
  • 1 citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout
  • (prei)scheutjes (optioneel, maar wel kei gezond!)

Hoe:

  1. Schil de asperges wanneer nodig of daar waar de schil erg dik is.
  2. Maak de asperges en de edamame klaar. De asperges stoom ik meestal, de edamame kook ik gaar. Laat ze daarna beiden afkoelen.
  3. Kook de eitjes. Ik hou ervan dat de dooier nog een heel klein beetje lopend is, voor een smeuïg effect.
  4. Doe de harde steeltjes van de spinazie en dresseer op een bord.
  5. Ontpit de avocado en snijd’em in reepjes.
  6. Dresseer alles op het bordje, knijp er wat citroensap over uit, voeg wat extra vierge olijfolie toe en werk af met peper en zout.

Smakelijk!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks