Home Blog Pagina 42

Avocado eiersalade (lente slaatje)

EINDELIJK! De zomer is in het land! En ik ben duidelijk niet de enige die daardoor tonnen energie heeft! Overal waar ik kijk zie ik blije en actieve mensen met massa’s plannen! Wat mooi weer allemaal niet kan doen..

Ik heb een druk verlengd weekend voor de boeg. Donderdag en zondag geef ik telkens twee maal een healthy cooking demo op Antwerpen Proeft. Suuuuuper leuk! Vrijdag geef ik een optreden aan de vleugelpiano in Plaza Bistro. En ook zaterdag moet er veel gezongen worden! En tussendoor wordt er geblogd en hopelijk links of rechts nog wat yoga gedaan. En wat al deze leuke dingen nog leuker maakt… yup; mooi weer!

En mooi weer heeft nog meer voordelen: je gaat er spontaan gezonder van eten. Toch? Lekker vers fruit, veel salades, veel rauwkost.. Gaat allemaal vanzelf als het weer goed is! Al moeten die gezonde dingen af en toe in competitie gaan met ijsjes. Maar bon. Jezelf verwennen moet ook kunnen!

Ik heb nog heel wat favoriete slaatjes die ik wil delen hier op Bye Bye Cheeseburger maar vandaag heb ik even vanalles samen gegooid wat ik in huis had en eigenlijk is het een heel smakelijk avocado eiersalade geworden. En dus ik dacht; gooi ik meteen even online!

Ik heb dit slaatje helemaal in mijn eentje verorberd maar als bijgerecht is het ook prima voor twee personen.

Ingrediënten:

  • Hand vol gemengde sla
  • 1 avocado
  • 1 klein teentje look
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 kleine biologische tomaat
  • 1 lente uitje
  • peper en zout
  • pijnboompitten

Hoe:

  1. Dresseer de sla op je bord.
  2. Prak de avocado.
  3. Snijd de tomaat en verwijder de pitjes. Doe de stukjes onder de avocado.
  4. Doe de eieren in stukjes en mee onder het mengsel. Snijd de lente ui en doe die er ook onder.
  5. Voeg look en peper en zout toe. Doe het mengsel op de sla.
  6. Rooster heel zachtjes de pijnboompitten en strooi ze over het geheel.

Smakelijk!

Superfood banaan als ontbijt

0

Net terug van een GEWELDIGE yoga-fotoshoot in Mallorca. De foto’s zien er geweldig uit – je kan al een sneak preview zien op mijn instagram-account – maar nog veel belangrijker: het was on-ge-looflijk leuk. Ik ben bij de fotograaf en zijn vrouw verbleven, Stuart en Britt, twee geweldig mensen met een ongelooflijke energie en een super mooi huis in Es Capdella. Ja ik lijk wat te overdrijven maar dat doe ik echt niet. Ik hou ervan als reizen inspirerend zijn. En ook al was dit vooral werken – naja als je yoga fotoshoots al werken kan noemen – en best uitputtend, ik heb het gevoel dat ik vanalles heb bijgeleerd door zoveel indrukken op te doen. Doordat we op heel veel verschillende locaties hebben gewerkt, heb ik best veel van het eiland kunnen zien. Het was namelijk mijn eerste keer in Mallorca. Maar het zijn toch vooral Britt en Stuart die me geïnspireerd hebben en dan vooral met hun geweldige levensspirit! Twee vlotte sympathieke mensen die samen een geweldig koppel vormen. En man wat werd ik er verwend! In de ochtend een gember infusion met citroen, daarna kefir met vers fruit en pitten en zaden, een heerlijke salade over de middag en ‘s avonds veeeel geroosterde groentjes met vis. Oh ja, en overdag heel de tijd yoga voor de shoot, verblijven in een super mooi huis, zon en zee… Een droom toch?

Wel helemaal geïnspireerd terug thuisgekomen (btw: wat de hel met dat weer hier?) dacht ik van nog even mijn superfood banaan uit de doeken te doen. Zoals ik al op instagram gezet had vind ik dit een ideaal gerechtje om voor een yogasessie te verorberen. Niet vlak ervoor natuurlijk maar als ik ‘s ochtends naar de ashtanga yoga ga wil ik toch wel iets gegeten hebben. Anders voel ik me flauw en grolt mijn maag. Maar ik wil ook iets niet te zwaar, toch iets wat me energie geeft, en waar een beetje crunch aan is (Gosh, wat ben ik een moeilijk mens!). Maar waar vooral heel veel verschillende interessante nutriënten inzitten!

De bijenpollen bijvoorbeeld. Die bevatten uitzonderlijk veel proteïnen – ideaal voor het sporten dus. De cacaonibs hebben dan weer heel wat antioxidanten te bieden. En de kokosolie draagt ook bij op heel wat vlakken. Als je over die laatste meer wil weten moet je maar eens mijn post over de redenen om kokosolie te eten lezen.

Ingrediënten:

  • 1 grote banaan
  • halve lepel kokosolie
  • 2 paranoten
  • 1 theelepel bijenpollen
  • 1 theelepel cacaonibs

Hoe:

  1. Verwijder de schil van de banaan. Snijd hem door midden.
  2. Doe de banaan in een pan met kokosolie en bak langs elke kant ongeveer 1 minuut.
  3. Crush de paranoten met een vijzel en strooi ze over de banaan.
  4. Doe de cacaonibs en de bijenpollen erover.

En smullen maar.

Volg mijn ‘healthy cooking’ demo op Antwerpen Proeft (WIN)

17

Antwerpen Proeft, vorig jaar liep ik er nog rond om gewoon te smullen van al dat lekkers dat verschillende topchefs voorschotelden. De balletjes van Wim Ballieu, lekkere zoete aardappel frietjes, van de ene foodtruck naar de andere.. Sounds like heaven no?

Wel dit jaar sta ik er zelf met een ‘healthy cooking’ demo! CRAZY! Op donderdag 5 mei en zondag 8 mei zal ik in de loop van de namiddag op Antwerpen Proeft twee maal een gerechtje maken en je uitleggen hoe je dat zelf makkelijk kan maken. Je vind me – uiteraard – in het Njam paviljoen. Op donderdag 5 mei om 14u en om 15u30. Op zondag 8 mei om 15u en om 16u30.

Antwerpen Proeft gaat door op het Noord in Antwerpen stad, vlakbij de Waagnatie. Het wordt een geweldig fijne bedoeling met vooral heeeel veeeel lekker eten! 🙂 Je kan een bezoekje brengen van 5 mei tot en met 8 mei.

Eeeeeeen uiteraard heb ik wat uit te delen. Want ik geef 4 x 2 duotickets weg. Wat je ervoor moet doen is – as usual he – super simpel!

1. Schrijf hieronder in een comment even waarom jij graag naar Antwerpen Proeft wil.

2. Share the love op sociale media! 🙂

En wacht niet te lang want ik trek maandag al de winnaars!
Veel succes en hopelijk tot dan!

Steffi Vertriest Antwerpen proeft 02

 

Chocolade chia pudding

6

‘Sweet sweet innocent baby’. Man, wat zou ik dat Fantasy album van Mariah Carey dagen aan een stuk kunnen beluisteren. Maar sweet sweet innocent baby’s zijn ook deze schattige chia puddings! Licht, lekker en gezond(er). Love it!

Eerder deze week heb ik er twee als ontbijt gegeten. Just because I can! En ook een beetje omdat ik het super druk heb (opnames voor De Gezonde Goesting, school, veel zingen, yoga fotoshoots,..) en dus een ontbijtje dat de vorige dag bereid is meer dan van pas komt!

De chiazaden hebben heel wat goede eigenschappen. Zo bevatten ze alfa-linoleenzuur, een vorm van omega 3 die we zelf niet kunnen aanmaken. Ze bevatten ook veel vezels en zorgen voor een verzadigd gevoel. In het geval van deze puddinkjes zorgen ze vooral voor de juiste consistentie. Ik heb gekozen om ze te blenden en op die manier de typische pudding textuur te krijgen maar je zou ze ook ongeblend erin kunnen doen. As you wish!

De combinatie van amandelmelk en raw cacao heeft een redelijk uitgesproken smaak, vandaar dat ik het heerlijk vind om het te combineren met Griekse yoghurt zodat het geheel ook een zacht kantje heeft. Perrrrrfect!

Chia pudding amandelmelk gezond

Chia pudding met chocolade

Onderstaande ingrediënten maken 5 kleine potjes chiapudding.

Ingrediënten chocolade chiapudding:

  • 250 ml amandelmelk
  • 4 eetlepels chia zaden
  • 3,5 eetlepel ahornsiroop
  • 3 eetlepels RAW ongezoet cacaopoeder
  • snuifje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • Griekse yoghurt
  • Muntblaadjes (topping)
  • Verse blauwe bessen (topping)

Hoe:

  1.  Doe de amandelmelk, chia zaden, ahorn, vanille, zout en de cacao in een blender en mix tot een glad geheel.
  2. Giet in glaasjes, bedek met folie en zet in de koelkast voor enkele uren of de gehele nacht.
  3. Doe er een flinke kwak Griekse yoghurt op en werk af met blauwe bessen en een muntblaadje.

Smakelijk!

WIN: kookboek Healthy Is Funky

Hmmm de geur van alweer een nieuw kookboek! Iets wat ik waarschijnlijk nooit beu zal worden! Want kan je ooit genoeg kookboeken hebben? I rest my case!

En al helemaal als het over gezonde gerechtjes gaat, dan breid ik mijn interne bibliotheek maar al te graag verder uit. Bovendien inspireren ze me altijd om nog meer zelf te experimenteren. Ik leer altijd wel weer combinaties waarvan ik niet wist dat ze bestonden, methoden waar ik nog niet aan gedacht had. En zo ook bij dit boek Healthy Is Funky van de immer sympathieke Mich Baron.

Healthy is FunkyHealthy Is Funky

Het is een veggieboek, iets waar veel mensen wat aan hebben, want to be honest.. we eten vaak veel te veel vlees. Zelf ben ik geen vegetariër maar ik noem mezelf wel graag ‘kwalitariër’. Waarmee ik wil zeggen: minder vlees maar meer kwalitatief. En met kwalitatief bedoel ik dan biologisch en onbewerkte vleeswaren. De frequentie? Maximaal 1 keer per week waarschijnlijk. Ik ben zelf meer fan van toch (heel) af en toe vlees te eten dan vlees volledig links te laten liggen, al zijn er voor dat laatste wel veel goede ethische en ecologische argumenten. Maar bon, long story short: we zouden alleszins allemaal wat moeten minderen met vlees en dus kan een kookboek met lekkere vegetarische recepten iedereen van pas komen denk ik.

In het verhaal van Mich herken ik veel van mezelf. Ook zij leefde een bijzonder unhealthy life, draaide helemaal om en had er waanzinnige effecten van. Sounds pretty familiar to me! Ze wil ene positieve boodschap brengen zonder iemand te verplichten om bijvoorbeeld vegetariër te worden. Ook daar kan ik me helemaal in vinden. En dat alles wil ze ook nog eens brengen op een funky manier. Bring it on! Oh ja, en ze legt ook nog eens de nadruk op het feit dat gezond eten alleen niet voldoende is, gezond zijn is zoveel meer dan dat alleen. Een vrouw naar mijn hart!

Een kookboek dat meer is dan recepten alleen heeft altijd een streepje voor bij mij. Alleen al voor de leuke foto’s zou je deze ‘Healthy is Funky’ willen! Bovendien geeft Mich geeft allerhande tips en verschillende ‘funky rules’ voor gezond te eten en te leven.

En nu het beste nieuws natuurlijk! Je kan er eentje winnen!!! 🙂 Joepie! Hoe? Ik houd het zoals gewoonlijk super simpel!

  1. Deze giveaway is voorbij maar heel binnenkort komen er weer! 🙂

Easy peasy! Volgende week vrijdag trek ik een winnaar!

 

Zoete aardappel salade

Na een aantal zonnige dagen en een plotse stijging van de temperaturen weet ik het heel zeker: ‘summer is just around the corner!’. Ik heb mij dan ook al stevig laten gaan op het vlak van kleurrijke rokjes en kanten topjes zonder mouwen. Jup, zelfs al bikini’s ingeslagen. Maar behalve dat heb ik ook al super veel zin om grote kommen sla te maken. Mijn motto is: EAT A SALAD EVERYDAY. Maar de zomer maakt dat toch extra aanlokkelijk, niet?

De afgelopen weken waren bijzonder en ook bijzonder heavy. Want binnen een paar dagen komt mijn eerste healthy food programma op tv: De Gezonde Goesting. Elke dinsdag om 17u30 en nog een keer om 21u15 op njam! Ik hoef je er niet bij te vertellen dat ik daar beyond excited over ben zeker? De opnames waren ongelooflijk leuk en ik ben het ganse topteam super dankbaar. Er is niks leuker dan fijne en ondersteunende collega’s – in elke job trouwens, maar al helemaal als je toch een beetje zenuwachtig aan zo’n nieuw avontuur begint. Na een paar lange draaidagen en veeeel dagen voorbereiden ben ik toch ook blij dat ik weer in mijn eigen keuken rustig wat kan experimenteren en ben ik ook blij dat ik jou nog eens een nieuw receptje kan voorschotelen.

Een heerlijke – en momenteel mijn favoriete – lente salade op basis van zoete aardappel. Ik ben gek op zoete aardappel. Het is één van die ingrediënten die ik standaard in huis heb.

Recept zoete aardappel salade

Salade van zoete aardappelen

Ondertussen is de eerste aflevering van De Gezonde Goesting voorgesteld aan bloggend Vlaanderen. Tijdens de bloggersbrunch werd ook deze salade goed ontvangen. Nog een reden om hem dus eens voor te schotelen.

Ik schrijf het recept hieronder uit zonder al te veel exacte hoeveelheden. Het is een slaatje en dus laat ik je graag experimenteren met hoeveel van wat daar in gaat. Dat doe ik trouwens ook zo! Wil je graag wat meer koolhydraten? Voeg nog wat zoete aardappel toe? Zot op geitenkaas? Scheppen maar! Niet zo zo van paprika? Eruit die handel. Recepten die je kan tweaken, gotta love them!

Ingrediënten:

  • Grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • Spinazie
  • Paprika (in blokjes gesneden)
  • Luchtige geitenkaas
  • Rode bieten scheuten
  • Zonnebloempitten
  • Koudgeperste koolzaadolie
  • Kokosolie

Hoe:

  1. Snij de zoete aardappel in blokjes en de ui in stukjes. Leg op een ovenplaat, doe er wat kokosolie over en wat zout. Gaar op 180 graden tot de zoete aardappels klaar zijn. Laat daarna afkoelen.
  2. Tos alle ingrediënten onder elkaar.
  3. Overgiet met wat koudgeperste koolzaadolie.

Serve and enjoy!

Bekijk deze zoete aardappel salade nu ook in ‘Alle Dagen Sla’

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks