Chocolade chiapudding met frambozen naanijs

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ook een beetje opgeblazen na de feestdagen? Een paar dagen geleden postte ik een artikeltje met tips om gezond de feestdagen door te komen. Alles komt neer op ‘counterbalance’. En één van mijn favoriete super healthy ontbijtjes heeft de afgelopen dagen heel vaak op het ontbijtmenu gestaan: mijn chocolade chiapudding met frambozen naanijs. Lekker en gezond én het bespaart je heel wat tijd ‘s ochtends want je kan het een dag tevoren al maken! De chia pudding toch in ieder geval..

Had ik al gezegd dat chia zaden super gezond zijn? Waarschijnlijk wel. Maar om je helemaal te overtuigen van deze super duper healthy zaadjes zet ik een aantal voordelen graag nog eens op een rij. Onder andere dat chia zaad veel antioxidanten bevat, dewelke onder andere je huid tegen veroudering beschermen – euh.. yes please! Chia zaden zijn één van de meest vezelrijke voedingsstoffen, ze mogen dan wel klein zijn, wat extra toevoegen draagt bij aan een meer vezelrijke maaltijd. Chia zaden zijn ook goed voor de botten, dit omdat ze een heel goede verhouding hebben tussen calcium, fosfor en magnesium. Calcium alleen doet niks voor de botten, in tegendeel, je hebt een combo van deze drie nodig en chia zaden bevatten ze allemaal. Verder zit er ook omega 3 in chia zaden en kunnen ze helpen afvallen.

Over naanijs heb ik het ook al eerder gehad. Zelf heb ik altijd bevroren banaan in de diepvries. Naanijs is zo makkelijk te maken, vullend en lekker, zowel als ontbijt, tussendoortje als dessert. De combinatie van de rijke chocoladesmaak van de chiapudding en het fris zure naanijs is een KILLER COMBO als je het mij vraagt!

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels chia zaad
  • 40 gram pure chocolade (min 70% puur)
  • Amandelmelk
  • 2 bevroren bananen
  • groot hand vol bevroren frambozen
  • Kokosschaafsel

Hoe:

  1. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en doe de chocolade erbij. Laat de chocolade smelten in de amandelmelk op een laag vuurtje.
  2. Haal het pannetje van het vuur en doe er de chia zaden bij. Roer.
  3. Neem twee potjes en doe ze beiden half vol met het mengsel. Laat afkoelen en zet in de koelkast voor minstens 2 uur.
  4. Doe de bevroren bananen samen met de frambozen in een blender. Doe nog wat amandelmelk erbij om het geheel smeuïg te maken.
  5. Verdeel het naanijs op de chiapudding.
  6. Strooi wat kokosschaafsel erover.

Njoy!

1 REACTIE

Laat een antwoord achter aan Laura Annuleer reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks