Gezonde cacao rotsjes (recept)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Christmas time is cookie time! Twee kerstfeestjes achter de rug, nog vier te gaan en deze lekkere rotsjes gaan bijna altijd mee. Ik ga dit jaar niet voor fancy schmancy probeersels maar voor mijn lievelings homemade koekjes: chocolade rotsjes. Telkens weer een voltreffer! En ook perfect voor on-the-go trouwens..

Al het lekkere van rotsjes maar dan zonder the bad stuff. Dat begint uiteraard al bij het feit dat ze homemade zijn. Dus geen bewaarmiddelen en beter voor je lichaam! Ze zijn graanvrij, glutenvrij, lactosevrij en uiteraard zit er geen geraffineerde suiker in. Ik maak ze met honing maar je kan ze ook met bijvoorbeeld agave of maple syrup maken. Ik probeer het gebruik van honing ook steeds tot een minimum te beperken. Zo houd ik de insulinepiek lager. Bovendien heeft geraspte kokos een zeer lage glycemische index die de honing weer wat meer in balans brengt.

Ik gebruik raw cacao poeder. Deze heeft een gunstig effect op de cholesterol, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en bevat onder andere calcium en potassium. Bovendien bevat rauw cacao poeder heel veel antioxidanten. Die hebben we nodig om ons te beschermen tegen vrije radicalen en op deze manier gaan deze antioxidanten het verouderingsproces tegen. Fill me up please!

raw cacao rotsjes gezond
You know you want them…

De hoeveelheden hieronder zullen ongeveer evenveel koekjes opleveren als op bovenstaande foto. Je kan ze zeker voor 3 dagen bewaren in een luchtdichte doos!

Ingrediënten:

– 130 gram geraspte kokos
– 4 lepels rauw cacao poeder
– 4 lepels honing
– 4 lepels kokosmelk (mag eventueel ook amandelmelk zijn)
– 2 theelepels vanille extract
– 1 eiwit

Hoe:

Meng alles behalve het eiwit in een grote kom en maak er een stevige brei van. Het is niet erg dat deze wat droog of brokkerig (ik vermoed dat dit geen woord is maar you get the point..) is. Klop vervolgens het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag. Neem een bakpapier. Gebruik twee lepels om bolletjes van het beslag te maken. Zet in de oven op 175 graden voor 20 a 22 minuten. Draai na 10 minuten de koekjes een keer om.

Enjoy! Laat me zeker weten als je ze een keertje uitprobeert!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks