Groene smoothie met komkommer en mango

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Dringend tijd om nog eens een groentesapje te maken me dunkt. Cause summer is coming babies! *emoji met zonnebril*

Ik heb al vaker gezegd dat ik persoonlijk wel een fan ben van sapjes en smoothies, en al zeker als ze groenten bevatten. Het is dé manier om een extra porties groensels – of andere kleuren uiteraard – binnen te krijgen. De smoothie van vandaag is geen groene smoothies voor beginners. Schotel hem dus niet meteen voor aan je partner die misschien al weigerachtig staat tegenover gezond eten. Als je van dat soort in huis hebt, kies dan om te beginnen eerder voor mijn ontbijtsmoothie met spinazie bijvoorbeeld.  Wil je een tikkeltje verder gaan – het is heus geen die-hard-sapje hoor maar toch – dan is deze groene smoothie met komkommer en mango de ideale volgende stap.

Voor deze smoothie heb je geen slowjuicer nodig. Je kan hem perfect met een blender maken. Zoals je bij de ingrediënten kan zien maak ik gebruik van diepvries mango. Ik ben er zelf grote fan van omdat ik op deze manier het ganse jaar door biologisch fruit kan eten. Bovendien heb je maar twee handjes vol mango nodig en is ie al voorgesneden. Een mooie extra is dat je smoothie meteen ook koud is.

Wat nog positief is aan dit groentesapje – of eender welk groentesapje trouwens. Is dat je rauwe voeding binnenkrijgt. Rauwe voeding bevat verschillende stoffen die gekookte of klaargemaakte voeding niet heeft. Enzymen bijvoorbeeld, die verdwijnen al bij 40 graden. Maar ook vitamine C bijvoorbeeld – heel belangrijk voor het bindweefsel – legt al snel het loodje bij verhitting.

Zoals je kan zien in het recept ben ik relatief voorzichtig met selder, dit omwille van de sterke smaak. Toch wil ik de selder er echt bij want hij bevat een hele boel goede stoffen. Zo heeft hij een sterk ontstekingsremmende werking, wat vooral te danken zou zijn aan de unieke polysacchariden. Maar ook talloze plantenstoffen zitten in deze stengels.

Groen sapje komkommer selder

Het recept is voor 2 smoothies.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 handen vol stukjes (diepvries) mango
  • 220 ml water
  • 2 stengels selder
  • 1 kleine appel

Hoe:

  1. Verwijder het klokhuis van de appel
  2. Hak alles in stukken en doe ik een blender.
  3. Blend op hoge snelheid tot een sapje.
  4. Smakelijk!

Heb je zelf ervaring met groene smoothies of sappen? Laat het zeker weten in  de comments onder deze post.

2 REACTIES

  1. Ik ben ook gek op smoothies en deze klinkt weer super!
    Ben trouwens echt fan van jouw manier van koken, de ingrediënten die je gebruikt en de recepten die je klaarmaakt.
    Binnenkort even je boek aanschaffen hoor. En je blog gaat bij mijn ‘dagelijks-to-do-lijstje’. Liefs X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks