Haver-appel pannenkoeken

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vorige weekend heb ik wat nieuws uitgeprobeerd dat ik heel graag vandaag met je wil delen. En het was meteen een voltreffer (for the record: heel wat van mijn probeersels halen de blog niet, en heel af en toe gaat er iets meteen de vuilbak in. Mijn wederhelft zal dat kunnen beamen!). Ik ben een grote fan van snel, makkelijk en gezond maar deze haver-appel pannenkoeken wijken daar een klein beetje van af. Het is niet het snelste ontbijt – zoals overnight oats dat zijn bijvoorbeeld – en het is ook niet het makkelijkste, nu ja, je moet er gewoon wat skills voor ontwikkelen. But you’ll manage! Gelukkig is het wel nog steeds gezond en vooral suuuuuper lekker! I-de-aal voor de weekenddagen dus!

Het enige graan dat ik gebruik hier is haver waardoor het recept glutenvrij is. Als je echt intolerant bent aan gluten, of je hebt coeliakie, koop dan zeker haver waar letterlijk op staat dat het glutenvrij is. Vaak is er namelijk contaminatie omdat verschillende granen op dezelfde plek verwerkt worden. In principe is het receptje ook lactosevrij maar ik heb er nog een kwakje Griekse yoghurt op gedaan (bijpassende emoji: aapje met pootjes op de ogen) wat het lekker smeuïg maakt! Of laat me zeggen nog smeuïger want door de appelmoes zijn de pannenkoekjes an sich al lekker mals. En zoooo lekker. Als je net als ik verzot bent op alles wat maar in de buurt komt van apfelstrudel, then you will love this one!

En over de suiker? Omdat de appels sowieso al zoet zijn heb je heel weinig zoetstof nodig. Zelf heb ik er wel nog wat honing bovenop gedaan – het was ten slotte weekend hihi. Bovendien is honing meer dan de lege calorieën uit gewone suiker. Er zitten ook nog goede dingen in die je lichaam helpen de suiker weer af te breken en om te zetten naar energie. En plus. Door het zelf te maken bij jij in control van de hoeveelheid suiker die erin zit. Win-win.

Met de beschreven hoeveelheden kan je twee grote pannenkoeken maken zoals op de foto. Al zou ik aanraden de eerste keer kleine pannenkoekjes te maken. Die zijn makkelijker om te draaien!

Ingrediënten:

  • 2 biologische appels
  • 100 g havermout
  • 1 ei
  • 3 theelepels natriumbicarbonaat
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel ahornsiroop (of meer naar believen)
  • 1/2 theelepel Ceylon kaneel
  • snuifje zout
  • kokosolie
  • optioneel: eetlepel Griekse yoghurt

Hoe:

  1. Snijd de appels in twee. Bewaar 1 helft en schil de andere drie helften. Doe ze in blokjes in een steelpannetje met een bodempje water. Laat garen
  2. Meng de appelstukjes (niet meer heet!), het ei, de vanille, de ahornsiroop, natriumbicarbonaat, kaneel en zout.
  3. Doe nu de haver en de appelmoes erbij.
  4. Doe het geheel in de blender (ik gebruik hier een Blendtec voor). Blend tot een gladde massa.
  5. Doe wat kokosolie in een pan en bak het mengsel. Het makkelijkste is afzonderlijke kleine pannenkoekjes maken. Het omdraaien vraagt nogal wat skills maar die krijg je wel onder de knie. Mochten ze breken als je ze omdraait, gewoon even aandrukken en dat is zo weer opgelost.
  6. Gebruik je overgebleven halve appel om er bovenop te leggen.
  7. Als je geen problemen hebt met het eten van Griekse yoghurt kan ik je zeker aanraden om er een kwakje bovenop te doen en eventueel een klein beetje honing.

Havermou Havervlokken havermeel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks