Kaneel mugcake met mayple-peca-frosting

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Craving for sweets? Oké. Het is halverwege de week. Dat wil dus zeggen dat we al aftellen naar het weekend. Want in het weekend mag het wel eens wat extra zijn. And you are going to love this mugcake! Wie fan is van Cinnabon (als je al eens in de VS geweest bent, ben je er vast al eens geweest) zal deze taste-a-like zeker kunnen smaken. EN.. het is uiteraard een gezondere variant. Zo is deze mugcake glutenvrij en graanvrij, lactosevrij én hij bevat ook geen geraffineerde suiker.

Eén van mijn vorige posts ging over de ORAC schaal. Ik heb een lijstje gepost met voedingsstoffen die hoog scoren op deze antioxidanten schaal en als je dat even bekijkt dan zie je dat kaneel op de derde plaats staat! Kaneel is super gezond. Vooral het stofje ‘kaneelaldehyde’ is daar verantwoordelijk voor. Zoals ik al zei bevat kaneel heel veel antioxidanten – nog veel meer dan  look of oregano bijvoorbeeld.. En de antioxidanten die in kaneel gevonden worden zijn anti-inflammatoir. Inflammatie is dé grote boosdoener als het op chronische ziekten aankomt. Reden te meer om van de anti-inflammatoire werking van kaneel te genieten. Ook diabetes patiënten hebben veel aan kaneel, het stabiliseert de bloedsuikerspiegel en verhoogt de insuline sensiviteit. Long story short: je wil meer kaneel eten!

Bon. Nu we het daarover eens zijn, terug naar onze mugcake. Een mugcake maak je in de microgolf oven. Lekker snel en lekker handig. Persoonlijk probeer ik de microgolfoven te vermijden. Indien iets op het vuur klaargemaakt kan worden doe ik het liever op die manier maar hey, het is nu eenmaal een mugcake en dus gebruik ik de microgolf-oven bij deze wel!

De creamy dreamy frosting maak ik met noten. Samen met wat mayple syrup kan je zo makkelijk een smeuïg geheel krijgen!

Mugcake glutenvrij

 

Het recept schrijf ik hieronder uit voor 1 mugcake. De frosting zou je zeker voor een aantal mugcakes kunnen gebruiken maar als je veel minder neemt wordt het moeilijk te blenden. Bovendien is het leuk om halverwege je mugcake nog wat extra frosting op te scheppen. *wink.

Oh ja en nog één ding: het lijkt veel maar het is zo gefixt dit receptje!

Ingrediënten:

Voor de mugcake:

Voor de frosting:

  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuifje zout

Hoe:

  1. Begin met de frosting. Smelt de kokosolie en doe het samen met alle andere frosting-ingrediënten in een blender (best een kleine blender gebruiken zodat alles goed gemixt kan worden).
  2. Eens een gladde smurrie, zet in de koelkast.
  3. Doe alle ingrediënten voor de mugcake in een kopje. Meng alles goed door elkaar.
  4. Zet voor 2 minuten in de microgolf oven op de hoogste stand.
  5. Haal voorzichtig je mugcake eruit en doe er frosting over.

Njoy!

2 REACTIES

  1. Hey,
    Ik heb de mug maar 1minuut in de microgolven gezet maar hij was al super droog 🙁 had er al wat meer amandelmelk bij gedaan dan normaal. Maar de topping is wel heel lekker!

  2. This really hit the right spot!!! ???
    Zo heerlijk!!! Heb alleen de kokosolie vervangen door extra vergine olijfolie.
    Dankjewel Steffi om dit toppertje te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks