Kokos slagroom

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Eentje die ik jullie al een hele tijd wilde tonen: slagroom maken van kokosmelk. Het is, as usual, super simpel en je kan het op heel veel gerechtjes toepassen. Ik denk aan mijn gezonde pancakes bijvoorbeeld, of aan mijn favoriete havermout recept! Of zoals hier gewoon op wat aardbeien, liefst nog met wat rauwe cacao erover!

Het voordeel aan deze slagroom van kokos is dat er geen lactose in zit en als je de juiste kokosmelk neemt heb je ook nog eens geen bewaarmiddelen of stabilisatoren die je binnen krijgt. Bovendien zit er ook geen geraffineerde suiker in, enkel een beetje honing die je naar smaak en goesting kan laten variëren. Kokos heeft heel veel voordelen voor je gezondheid en bevolkingen die de meeste kokosnoten eten ter wereld, zijn ook van de gezondste ter wereld. Dus meer kokosnoot eten sounds great to me! 

Heel belangrijk is dat je kokosmelk uit blik neemt. Dit is iets totaal anders dan de kokosmelk die je vindt in de afdeling bij de soya- en hazelnootmelk enzo. Zelf zoek ik altijd naar eentje die maar 2 ingrediënten bevat: kokosnootextract en water. Hoe meer puur hoe beter.

De stap ‘laat de kokosmelk een nachtje in de koelkast staan’ mag je zeker niet overslaan. Geloof me, het werkt niet anders! Yes, I tried.. De volgende dag zal de room gescheiden zijn van het kokoswater. Je hebt enkel de room nodig, het water kan je gebruiken voor bijvoorbeeld smoothies ofzo mee te maken. Ik ben er niet altijd een even grote held in maar wel een grote fan van ‘don’t waste anything!’. 

Ingrediënten:

  • 400 ml kokomelk uit blik
  • 1 eetlepel honing

Hoe:

  1. Laat de kokosmelk een nachtje in de koelkast staan.
  2. Zet je kom waarin je gaat mixen en de kloppers van de mixer een half uurtje op voorhand in de koelkast.
  3. Doe voorzichtig het blik open en schep met een lepel de room eraf. Bewaar het kokoswater voor andere gerechten of smoothies.
  4. Klop de room op.
  5. Doe de honing erbij terwijl je aan het kloppen bent.

 

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Misschien een rare vraag maar smaakt je slagroom fel door naar koko’s of valt dit wel mee?
    Ik heb namelijk niet zo graag kokossmaak 🙂

    Mvg,
    Céline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks