Miso maaltijdsoep met paksoi, asperges en kippenballetjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een receptje gepost heb. En recentelijk staat deze vaak op het menu. Tijd om te delen dus!

Waarom ik dit receptje zo vaak maak en dit kei hard de moeite is om het te integreren in je interne recepten bibliotheek (yes, I’m talking about your brain)? Eerst en vooral: Het is ideaal om een grote portie van te maken en meerdere dagen van te eten! En dat is voor mij dé sleutel tot alle dagen gezond eten. Voorbereiding is alles! Wie al een potje klaar heeft die heeft bovendien ook weer al één ding minder om over na te denken (Wat vandaag weer te eten?). In een maatschappij waarin we gebombardeerd worden met indrukken en keuzes en onze monkeymind de oorzaak is van ons overstresste brein, zijn alle versimpelingen welkom. Ten tweede: je kan in dit recept nog eindeloos variëren. Zo kan je het easily vegan maken bijvoorbeeld of je koelkast mee opruimen. En als laatste: het is zooooo gezond voor je. De combinatie van een grote portie groenten (dé must voor een gezonde maaltijd) én de probiotische kracht van miso.

Neem de toppings niet licht op. De verse kruiden en de sesamzaadjes hebben een ongelooflijke waarde voor je lijf. Ze zijn veel meer dan gewoon voor het oog. Sesamzaadjes (en nog veel andere healthy zaadjes) vind je trouwens bij Nutridia, het merk waar ik trotse ambassadrice  van ben!

Miso soep maaltijd

Ingrediënten miso maaltijdsoep:

  • 500 gram biologisch kippengehakt
  • 3 wortels
  • 2 aardappelen
  • 1 paksoi
  • 150 gram shiitakes
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 4 el witte miso (Shiro Miso)
  • 2 liter stevig getrokken bouillon
  • Verse koriander
  • Verse bieslook
  • Sesamzaadjes
  • Olijfolie

Hoe:

Rol balletjes van het kippengehakt en bak ze met wat olijfolie in de pan.

Snijd de aardappelen in hapklare stukjes, stoom ze gaar. Doe daarna de asperges in hapklare stukjes en verwijder de harde stukken aan het uiteinde, voeg toe aan je stoommandje. Laat ze zeker niet overgaar worden, maar eerder een stevige bite behouden.

Schil de wortels, snijd ze in kleine stukjes. Snijd de paksoi (zowel bladeren als stammetjes) fijn en doe het zelfde voor de shiitakes. Doe olijfolie in een grote diepe pot en roer bak al deze groentjes. Voeg daarna de gestoomde aardappelen en asperges toe. Doe er bouillon bij en laat pruttelen.

Voeg de balletjes eraan toe. Zet het vuur af en doe er dan 4 stevige eetlepels shiro miso bij. Serveer met verse koriander, bieslook en sesamzaadjes.

Smakelijk!

3 REACTIES

  1. Dat is zo waar! Voorbereiding is echt alles. Ik maak ook altijd een iets grotere portie van de recepten zodat je er lang van kan genieten, minimum effort! Bedankt voor de inspiratie! ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks