Overnight oats met blauwe bessen (recept)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik zou bijna vergeten het over mijn ontbijt van donderdag te hebben. En dat zou zonde zijn want het was zeer geslaagd, een tikkeltje anders en vooral heel handig voor wie drukke ochtenden heeft. Het zijn overnight oats geworden! Dé lifehack voor wie moeilijk uit bed kan en voor wie elke minuut telt in de vroege uurtjes. Persoonlijk sta ik graag vroeg op en voor een goed ontbijt heb ik daar niet eens zoveel problemen mee. Maar een wisselend schema zorgt ook voor mij soms voor no-go uurtjes in de ochtend en dan zijn deze overnight oats een echte lifesaver.

Overnight oats met blauwe bessenNog even in een notendop wat overnight oats juist zijn! Het is havermout, zeg maar gewoon haver, die je de dag ervoor al laat weken, bijvoorbeeld in amandelmelk. Je doet alles bij elkaar, laat een nachtje in de koelkast staan en de volgende dag ben je meteen ready to go! De mogelijkheden zijn eindeloos! Voor deze heb ik eentje met een zure kick genomen, een geslaagd probeersel! If I may say so myself..

Voor ik je vertel hoe je dit ontbijtje klaarmaakt nog even wat over haver en gluten. In principe zitten er geen gluten in haver maar vaak wordt deze op dezelfde plek verwerkt dan bijvoorbeeld tarwe waardoor de gluten ook bij de haver terecht komen. Als je dit wil mijden zoek je gewoon glutenvrije haver, deze wordt gescheiden gehouden van granen die gluten bevatten en hierop wordt ook gecontroleerd. Persoonlijk probeer ik niet dagelijks granen te eten. Ook al is haver een oergraan zonder gluten, ik probeer met regelmaat af te wisselen met bijvoorbeeld mijn chocolade hazelnotenpap. Maar voor nu; let’s enjoy those delicious overnight oats!

Ingrediënten Overnight oats:

– 30 gram glutenvrije haver
– 1 lepel chia zaad
– 4 lepels amandelmelk
– 4 lepels griekse yoghurt
– Vanille extract (1 theelepel of meer naar smaak)
– Zelfgemaakte chia confituur
– Blauwe bessen
– Citroenzest

Hoe:

Neem een glazen pot of mason jar (my favorite!) en doe de bovenstaande ingrediënten in de volgorde van het rijtje erin. Doe het deksel erop en zet in de koelkast. De volgende dag kan je ze zo opeten of eerst even opwarmen.

Ik ben een liefhebber van warme haver, zeker op koude winterochtenden vind ik het heerlijk om zo de dag te beginnen. Ik warm ze kort even op in een klein steelpannetje. En dan smullen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks