Paleo Chili uit de slowcooker

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Stoofpotjes zijn mijn go-to avondmaal tijdens mijn Whole30 detox. Ik ben altijd al verzot geweest op éénpansgerechten, ovenschotels en stoofpotjes maar nu zeker zijn ze (bijna) dagelijkse kost. Met kerst kreeg ik van tante L. een super mooie crockpot – totally in love with it, btw! Die wilde ik al een tijdje omdat ik mijn eigen broth wil gaan maken, want dat is suuuuuuper gezond – dat is voor een volgende post.

Met de bone broth ben ik nog aan het experimenteren maar ondertussen heb ik wel al heerlijke stoofpotjes in mijn slowcooker gemaakt. Onder andere deze paleo chili waar ik het vandaag over wil hebben. Ik heb er al verschillende keren heel erg van genoten, zelfs op die hete dagen van vorige week – bovendien kunnen de avonden nog verdomd koud zijn en dan kan zo’n heerlijk stoofpotje zo smaken. Het is ook handig om de volgende dag mee naar kantoor te nemen, met wat sla en avocado erbij, bijvoorbeeld.

Ik eet zelf graag pikant. Heel graag. In dit recept zijn het de chili kruiden die het em doen. Ben je nogal gevoelig aan pikant? Minder dan de hoeveelheid van deze kruiden.

Chili in slowcooker

 

Slowcooker crockpot chili

Ingrediënten:

– 600 gr rundsvlees (in kleine stukken)
– 1 uit
– 2 wortels
– 1 zoete paprika
– 800 ml tomatenblokjes met saus (check label! Er horen enkel tomaten in te zitten)
– 100 ml water
– 1 bouillonblokje (runds)
– 2 teentjes look
– 1 lepel paprikakruiden
– 1 lepel chili kruiden
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels koriander
– 1 theelepel zout
– halve theelepel peper
– 1 avocado (optioneel als topping)
– 2 stengels pijpajuin (optioneel als topping)

Hoe:

– Hak de wortel, ui en zoete paprika in stukjes. Pers de look.

– Doe alles behalve de avocado en de pijpajuin in de slowcooker.

– Laat de crockpot opstaan op een lage stand voor 7 a 8 uur. Of op hoge stand voor 4u.

Laatste stap: toppings erop en smullen maar!

Healthy on the go tip: Heb je nog wat over? Bewaar wat chili in een glazen pot en warm hem de volgende dag op op het werk. Combineer met een salade, avocado en eventueel een kleine aardappel.

Paleo Chili gezond op kantoor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks