Perensorbet: een gezond recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“gimme, gimme,… more!!” Oh jawel, deze perensorbet is o-ver-heerlijk én gezond! En super makkelijk te maken. Én je steunt er onze Belgische perenboeren mee! Shut the front door! Had ik al gezegd dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt? Dat het slechts twee ingrediënten bevat en er geen suiker aan toegevoegd wordt? Ik zie het al, je bent helemaal mee!

Oké. Ik teasde een tijdje geleden al met mijn groene smoothie voor beginners naar meer perenrecepten. En zoals beloofd doe ik dat vandaag – good girl Steffi. Ik ben zelf zot van desserten. Een maaltijd afsluiten zonder dessert is figuurlijk met honger blijven zitten. Het hoeft niet groot te zijn – nee ik ben niet veeleisend – maar gewoon nog iets om te snoepen, dat maakt het compleet. Bij mijn lunch kan een stukje zwarte chocolade en een groene thee al voldoende zijn – does the job just fine! Maar bij het avondeten toch graag wat meer. En daarbij hoef je niet meteen te denken aan een gans bananenbrood of chocolade rotsjes die, oké doenbaar, maar nog steeds redelijk wat van je tijd vragen. Mits planning allemaal geen probleem maar af en toe wil je het hier en NU. Als jij ook zo bent, dan is deze zeker iets voor jou.

Eerst even wat over peren. Ik vind peren heerlijk. Maar er zijn grote verschillen tussen peren, je moet bovendien wel wat chance hebben met de zoetheid. Ik koop regelmatig peren en wanneer ze echt super zoet en sappig zijn dan ga ik terug naar de winkel en koop een grote zak vol! Ik schil ze en snij ze in stukken – ja dat is wel een karwei, maar perfect om even bij te benen met Gossip Girl of het laatste seizoen van Homeland – en daarna gaan ze de diepvries in. Niet enkel voor deze sorbet maar ook bijvoorbeeld voor in een smoothie of als aanvulling bij een groentesap. Als je altijd deze bevroren peertjes in huis hebt dan kan je eender wanneer in no time een perensorbet à la minute maken.

Gezond dessert

 

Oké. Ik doe het recept even uit de doeken voor de hoeveelheid die op de foto staat. Per peer vul je twee van deze kleine dessertglaasjes. Één bolletje ijs dus.

Ingrediënten:

– 1 Peer
– 2 lepels amandelmelk

Hoe:

– Voorbereiding: schil de peer (of peren), snijd ze in stukjes en doe in de diepvries voor minstens 4 uur.

– Haal de perenstukjes uit de diepvries en doe in een diepe pot. Laat een paar minuutjes rusten. Doe er 2 lepels amandelmelk bij en mix met een staafmixer.

– Schep met twee lepels bolletjes in de glaasjes. Decoreer naar believen en geniet!

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks