Pompoensalade met boerenkool en hazelnoten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik maakte weer wat met de producten van Nutridia – het biomerk waar ik ambassadeur van ben. Deze keer pikte ik er de hazelnoten uit. Omdat ik er dol op ben en ze me een echt herfstgevoel geven. En herfst is wel het sleutelwoord in dit gerechtje, de kleur alleen al!

Ik hou van deze salade, die ik de afgelopen weken al verschillende keren op tafel getoverd heb. Dankzij de pompoen en de hazelnoten geeft het een zeer verzadigd gevoel. En het is laag in koolhydraten! Waardoor we dipjes in onze bloedsuikerspiegel kunnen vermijden. Ik ben dezer dagen bezig met een project met verschillende pokerspelers voor de WPT in het Grand Casino Brussels Viage. Voor hun optimale concentratie is één van mijn belangrijkste tips het in balans houden van je bloedsuikerspiegel. Niet enkel tijdens een pokertornooi (of eender welke mentale inspanning trouwens) maar ook in de periode die daar aan vooraf gaat. Deze pompoensalade past dus helemaal in het plaatje.

Extra bonus bij deze? De boerenkool! In Amerika zijn ze er door bezeten. Het is daar zowaar de heilige graal van de gezonde voeding. En dat is niet geheel onterecht want boerenkool zit inderdaad boordevol goeie dingen. Zo heeft het een gigantisch grote hoeveelheid vitamine A (vanuit betacaroteen) dewelke onder andere heel goed is voor je huid en haar maar ook gewoon voor je celopbouw in het algemeen. Ook vitamine K is in een giga hoeveelheid aanwezig en die hebben we nodig voor onze calciummobilisatie en onze bloedvaten. Ook aan antioxidanten kan het tellen. Quercetine en kaempferol zijn in grote hoeveelheden te vinden in boerenkool, zij beschermen het hart en werken ook anti-inflammatoir.

En als dat al niet voldoende redenen zijn om deze salade te maken dan is hij ook nog eens waanzinnig lekker!

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 1 kleine butternut (+/- 600 gr)
  • 2 a  grote stengels boerenkool
  • 4 handen rucola
  • 200 gram luchtige geitenkaas
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje kaneel
  • 1 tl kokosolie
  • 2 handen vol hazelnoten (van Nutridia bv)

Voor de dressing:

Hoe:

  1. Snijd de butternut pompoen in twee en schil hem met een dunschiller. Verwijder de pitten en snijd verder in schijfjes.
  2. Leg de schijfjes pompoen op een beklede bakplaat en vet de pompoen in met wat gesmolten kokosolie. Zet de bakplaat in de oven op 170 graden, voor zo’n 25 minuten, of tot de pompoen klaar is. Wanneer je de pompoen uit de oven haalt, strooi dan onmiddellijk een snuifje nootmuskaat en kaneel erover.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  4. Verwijder de stammen van de boerenkool en snijd de boerenkool in stukken. Doe nu de helft van de dressing erover en meng goed. Kneus de boerenkool wat zodat deze goed de dressing opneemt. Door het kneuzen en de dressing zal de boerenkool ook stukken minder bitter smaken.
  5. Rooster de hazelnoten.
  6. Dresseer alles op een bord en werk af met de overige helft van de dressing.

Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks