Rode quinoa tabouleh #workfood

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Tijd voor een nieuw receptje me dunkt! Het is druk geweest de laatste tijd. De promotie van het boek, nieuwe plannen aan het maken, veel lezingen aan het geven, naar school, veel zingen en back on track geraken met m’n yoga.. Het vraagt allemaal veel tijd en time-management is nooit mijn sterkste punt geweest. Veel moest dus on-the-go gebeuren en dus heb ik weer wat inspiratie gekregen voor de typische lunchgerechtjes. Ik heb besloten daar een apart thema van te maken: WORKFOOD.

Uiteraard kan je deze rode quinoa tabouleh ook ergens bij eten. Zelf ben ik nogal fan van vegetarische gerechtjes maar het is evengoed super lekker met een stukje zalm bijvoorbeeld. Het zal ook zeker niet misstaan tijdens een barbecue. Neem je hem mee naar het werk, doe er dan eventueel nog wat groene bladgroenten bij, spinazieblad of rucola bijvoorbeeld. Extra bladgroenten zijn altijd een goed idee!

Deze rode quinoa tabouleh is perfect om de dag voordien te maken. Enkel de geitenkaas en pistachnootjes zou ik pas ‘s morgens bij doen. Je kan hem tot drie a vier dagen in de koelkast bewaren.
rode quinoa recept gezonde lunch

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 100 gram rode quinoa
  • 300 ml water
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tomaten
  • preischeutjes
  • pistachnoten
  • luchtige geitenkaas
  • 2 el koudgeperste koolzaadolie (of een andere extra vierge olie)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el appelazijn

Hoe:

  1. Kook de quinoa gaar in het water. Houd eventueel wat water opzij dat je past toevoegt wanneer je eerste deel water geabsorbeerd is. Zo kan je de structuur van je quinoa zelf controleren. Laat daarna afkoelen.
  2. Ontpit de tomaten en snijd ze in heel fijne blokjes.
  3. Snijd de paprika en de komkommer in heel fijne stukjes. Hoe kleiner de stukjes hoe beter, het zal je tabouleh verfijnder maken.
  4. Meng de  koolzaadolie, ahornsiroop en appelazijn.
  5. Doe de groentjes en de saus onder de gegaarde (en afgekoelde) quinoa. Doe er pistachnoten, preischeutjes en geitenkaas over.
  6. Serveer eventueel met wat groene bladgroenten. Smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks