Speculaas cupcakes recept

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het eerste weekend van december is er typisch eentje van sleuren met kerstballen en bomen. Maar behalve dat komt er nog een belangrijk man langs. Yup. Talking about THE man: Sinterklaas. De man weet wat ik graag heb want in het verleden is hij speciaal voor mij al overgestapt op 70% pure chocolade en nóg meer mandarijntjes.

Ik ben zot van speculaas maar er zit naar mijn smaak veel te veel geraffineerde suiker in en ook tarwebloem, dewelke ik probeer te vermijden. Dus heb ik dit jaar een receptje voor de Sint gemaakt. Namelijk speculaas cupcakes! Ik ben er zeker van dat dit makkelijke recept geen enkel probleem zal zijn voor zowel de Sint als zijn zwarte Pieten en dat veel kindjes zullen smullen van deze gezondere cupcakes.

Speculaas kruiden kan je zelf maken maar kan je ook gewoon bestellen, online bijvoorbeeld – heb ik ook gedaan. Deze cupcakes zijn niet alleen makkelijk klaar te maken, ze zijn ook een go-to snackje voor wie gluten- en/of lactosevrij door het leven gaat. Ze blijven ook heel lang smeuiig! Ideaal dus om op voorhand te maken en een paar dagen op rij van te genieten – als het je lukt ze niet allemaal in één keer op te eten natuurlijk, wink*!

Ingrediënten:

  • 85 gram Amandelmeel
  • 55 gram Kokosmeel
  •  1,5 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 7 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • 6 eetlepels ahornsiroop of maple syrup
  • 4 eieren

Hoe:

  1. Meng het amandelmeel, kokosmeel, natriumbicarbonaat en de speculaaskruiden. In een kom
  2. Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, amandelmelk, de ahornsiroop, vanille extract en 2 (!) eieren. Zorg ervoor dat de kokosolie lopend is maar niet heet.
  3. Meng het vloeibare mengsel bij het droge mensgel.
  4. Neem het eiwit van de 2 eieren die je nog over hebt en klop ze stijf.
  5. Spatel nu voorzichtig het geklopte eiwit onder de rest.
  6. Verdeel in cupcakes – bijvoorbeeld de silicone hartjes om te bakken die ik gebruikte – en zet in de oven voor zo’n 15 á 20 minuten op 180 graden. (prik met een tandenstoker in de cakejes om te checken of ze ‘droog’ zijn vanbinnen).

Enjoy!

4 REACTIES

  1. Zou ik hier het kokosmeel kunnen vervangen door iets anders? Bv speltmeel of..?
    Ik kan namelijk helaas niet tegen kokosmeel.. 🙁

    Grtjs

Laat een antwoord achter aan Trudie Annuleer reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks