Wortel-kokos soep met limoengras

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Dit weekend ben ik in de Kalmthouste Heide gaan wandelen. Zondag was het super mooi weer en nu ik binnenkort weer naar de stad verhuis wil ik er een gewoonte van maken om met regelmaat de natuur in te trekken om m’n longen even goed te zuiveren. Maar het was ook super koud en achteraf heb ik zo hard genoten van mijn wortelsoep dat ik ze zeker met je wil delen.

De soep is lekker kruidig en zoals je hieronder kan zien zit er ook chili in. Voor wie winkelt in de Bioplanet kan ik je aanraden de ‘chili mengeling’ te gebruiken, van die ‘Cook’ reeks met dat vogeltje erop. In principe maakt het niet uit hoor welke je gebruikt, maar ik heb recent deze meegebracht van de winkel en ik vind hem echt super lekker. Wilde ik gewoon even laten weten.

Hieronder het receptje voor één grote pot soep! Ow ja, voor wie zich voorbereidt op de DETOX 15: deze soep is helemaal approved daarvoor!

Ingrediënten:

  • 1 kg wortels
  • 2 uien
  • 5 teentjes look
  • 4 cm gember
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl currypoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander poeder
  • 2 stengels vers limoengras of 1 grote el gedroogd
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 limoen (zeste)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • zout en peper
  • 2 el kokosolie
  • Topping: sesam, paprika,..

Hoe:

  1. Schil te wortels en hak ze in blokjes. Schil en chop ook de ui.
  2. Doe wat kokosolie in een grote kookpot en doe de uien en wortels erbij. Stoof aan en voeg iets later de look eraan toe.
  3. Voeg nu kruiden toe (chili, curry, kurkuma, korianderpoeder). Roer goed. Schil het stukje gember hak fijn en voeg ook deze toe. Roer door elkaar en laat nog een minuutje garen.
  4. Voeg nu bouillon en kokosmelk toe. Voeg daarna de stengels limoengras toe (hak deze niet zodat je de stengels er achteraf kan uitvissen), wanneer je gedroogd limoengras gebruikt doe het dan in een thee-ei en hang het mee in je soep.
  5. Laat doorkoken.
  6. Verwijder de limoenstengels of het thee-ei en mix nu het geheel.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Schep op en werk af met verse koriander en toppings.

Smakelijk!

5 REACTIES

  1. Super lekker en snel klaar , dankjewel voor de lekker gerechtjes ?
    Het is een grote hulp dat je dit allemaal post, ik zou er zelf niet aan kunnen beginnen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks