Creëer een optimale opbergruimte in de badkamer met wandplanken

Leestips

Evelien
Evelien
Evelien is een enthousiaste health blogger met een diepgewortelde passie voor alles wat met welzijn te maken heeft. Met haar deskundige advies inspireert ze dagelijks haar volgers om hun gezondheid op de eerste plaats te zetten. Evelien gelooft in de kracht van natuurlijke voeding en beweging als de sleutel tot een energiek en harmonieus leven.

Om echt te kunnen ontspannen in de badkamer, moet hij vrij zijn van losse en storende spullen. Daarin is een effectieve opslag in de badkamer van groot belang. Badkamers zijn kamers waar de functie erg belangrijk is, en daarom is het geen wonder dat de vraag over het vinden van een goede opbergruimte in de badkamer zonder het gebruik van de kamer te beperken, heel relevant is. Een goede oplossing voor dit vraagstuk is het gebruik van wandplanken.

Stijlvol

Wandplanken kunnen een stijlvol detail in de badkamer zijn. Hout, bijvoorbeeld, is een goede optie voor in de badkamer. Hout verzacht stijve badkamers, geeft ze karakter en tilt een badkamer echt naar een hoger niveau, zodat hij meer als een “kamer” aanvoelt. Een goed voorbeeld is een geïntegreerde houten plank, die  zowel stijlvol als praktisch is. Kies voor een compacte houtsoort die in meerdere lagen gelakt is, en goed bestand is tegen vocht. Op die manier krijg je een prachtig meubelstuk dat waardig zal verouderen in een verder tamelijk sobere badkamer.

badkamer beautyproductenNis in douche of badkuip

Het meest voorkomende gebruik van wandplanken is om nissen in de badkamer te maken. De nis wordt een eenvoudige en praktische opbergplaats voor Kerastase shampoo en andere spullen die je nodig hebt onder de douche of in het bad. Een ander voordeel van deze nissen is dat je uit luxueus uitgevoerde planken kunt kiezen, zoals een mix van glas en spiegelglas waardoor het marmer op de muur ernaast wordt weerspiegeld. Als je deze royale stijl helemaal wilt benadrukken, kun je ook kristal toevoegen aan de badkamer. Trakteer jezelf op een aantal lekkere oliën en zeepjes die je op de wandplanken kunt plaatsen. Vergeet echter niet om het oppervlak regelmatig schoon te vegen om lelijke vlekken te voorkomen.

Ingebouwde opbergruimte

Ingebouwde wandplanken en nissen zijn in het algemeen vaak de beste oplossing in een kleinere badkamer. Maar ook in een grote badkamer kan het de moeite waard zijn om nissen of zelfs kasten in te bouwen om zo vloeroppervlak te besparen. Ingebouwde spiegelkasten en vitrinekasten creëren niet alleen optische ruimte, ze zijn ook perfect om je favoriete artikelen van Beauty Plaza in op te bergen.

Wandplanken als blikvanger

Hoewel je niet alles wat je niet mooi vindt in de badkamer kunt verbergen, kun je altijd iets creëren wat de aandacht ervan afleidt. Denk bijvoorbeeld aan een kleine en krappe badkamer met onhandige hoeken die schijnbaar het hele beeld verpesten: een mooie nis met wandplanken kan een mooi detail worden dat de aandacht trekt, en tegelijkertijd een opbergruimte schept. Wil je een hogere nis maken, kies dan voor glazen planken voor een ruimere indruk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks