Home Steffi Vertriest

Steffi Vertriest

Ik ben Steffi Vertriest. Dertiger uit het Antwerpse met een boordevolle agenda en een stevige interesse in gezondheid, welzijn en empowerment te maken heeft. Ik hou van reizen, yoga, zingen, onder de mensen zijn en af en toe een goeie serie.

Ik ben niet altijd met gezondheid bezig geweest. Toen ik studeerde en mijn kot inruilde voor dagelijks pendelen tussen Antwerpen en Gent teerde ik meerdere jaren op een ontbijt bestaande uit 2 Bickyburgers en energydrank. Ik was ten slotte nooit ‘een dikke’ geweest en dus stond ik niet stil bij wat ik at. Ik was geen held in de keuken en dus maakte koken maar al te vaak plaats voor een makkelijke afhaalmaaltijd. Maar ook buiten mijn ongezonde voedingsschema was ik niet het grote voorbeeld. Hoewel ik best graag sportte schoot het er vaak aan over. Fitnessabonnementen draaiden uit op verspilde centen en gesprekken met vrienden over een wekelijks squash-partijtje draaiden op niets uit. Op de – in België redelijk beperkte – momenten van zon lag ik graag uren te bruinen voor dat zomerse kleurtje en op vakantie was de SPF zo laag mogelijk.

Tot ik op een zeker verlicht moment mij de bedenking maakte dat ik eigenlijk iets aan het doen was wat helemaal in ging tegen een grote eigenschap van mij. Ik ben namelijk nogal ijdel.. Mijn badkamer was al jaren gevuld met allerhande crèmes en beauty-producten, mijn dressing puilde uit van jasjes en high heels en mijn rekeningen bij de kapper waren vaak beschamend hoog. En toch gaf ik mijn lichaam niet wat het nodig heeft om er stralend uit te zien. Ook uiterlijke schoonheid zit namelijk vanbinnen. Het heeft dus een tijdje geduurd vooraleer ik besefte dat een slanke lijn niet wil zeggen dat het ook gezond is om al die junk te eten, dat de uren bakken en braden in de zon binnen enkele jaren mijn huid zouden doen aftakelen, dat mijn haar veel meer zou hebben aan de nodige voedingsstoffen van binnenuit dan de dode materie bij de kapper onder de loep te laten nemen. Het waren geen gemakkelijke stappen, vooral omdat groenten nooit mijn favoriet waren. Maar het blijkt dat je dingen ook gewoon kan leren eten en meer nog dat je dingen ook gewoon lekker kan gaan vinden. Zeker als je smaakpapillen afgekickt zijn van al die rommel die ze voordien te verduren kregen.

De start van mijn gezonde levensstijl mag dan misschien oppervlakkig en uiterlijk gericht geweest zijn. De bijkomende voordelen wegen achteraf bekeken nog veel meer door. Sinds ik deze gezonde levensstijl aanneem ben ik veel energieker, meer gefocust, zelfzekerder en sta ik dichter bij mezelf. Naar geen van deze dingen was ik op zoek maar nu ik ze gekregen heb zou ik ze voor geen geld in de wereld weer inruilen.

Steffi VertriestMensen zeggen wel eens dat ik ‘dieet’ maar dat zie ik zo niet. Ik zie het meer als een levensstijl die ik hanteer – het zit ’em trouwens in veel meer dan in voeding alleen. Als basisprincipe hanteer ik de natuurvoedingsleer, die zegt dat de natuur alles biedt wat we nodig hebben. Min of meer komt het neer op het eten van vooral plantaardig voedsel. Dat wil zeggen veel fruit en groenten – daar kunnen we het ondertussen allemaal wel over eens zijn denk ik – af en toe vis en om de zoveel tijd eens een klein stukje vlees (liefst kip), veel noten, pitten en zaden en ook veel goede vetten. Ik probeer dierlijke eiwitten te beperken maar zeker niet te vermijden. Ik vermijd wel tarwe en koemelk en probeer ook lager in koolhydraten te eten.. Al ben ik eigenlijk gewoon van mening: “Eat real food”. Daar kom je al een heel eind mee! Verder probeer ik zoveel mogelijk non-toxic beauty-producten te gebruiken, te sporten, optimaal te ontspannen, voldoende licht en lucht te krijgen en goed te slapen. In de laatste jaren ben ik me ook steeds meer op mindset en spiritualiteit gaan richten. Je levensfilosofie bepaalt heel veel in je leven en weten dat ik door mijn gedachtegang te veranderen een impact kan hebben op alle vlakken van mijn leven geeft me een heel empowered gevoel

“Je bent namelijk niet enkel wat je eet, je bent wat je consumeert. Welke boeken lees je , welke muziek luister je, met welke mensen omring je je?”

Na mijn ommezwaai van miss unhealthy naar een veel gezondere levensstijl, ben ik begonnen met veel boeken te lezen over de laatste ontwikkelingen in verband met gezonde voedingsstoffen. Ik ben gestopt met te vertrouwen op verpakkingen en commerciële uitspraken, allemaal gericht op een mooie marketingcampagne en niet per se op mijn gezondheid. Door al mijn research kreeg ik vaak vragen uit mijn omgeving. Steeds meer mensen willen weten wat nu écht goed voor ze is. En vandaar ook deze blog! Ondertussen gaat mijn onderzoek natuurlijk verder en ik vind het ook belangrijk open te blijven staan voor nieuwe informatie. Denk dus gerust mee en deel je mening! Verder ben ik geen arts. Als je bepaalde condities of allergieën hebt, vraag dan zeker advies bij je dokter. Ik deel regelmatig recepten maar een topchef ben ik zeker niet. Tips of eigen ervaringen zijn altijd welkom!

Ik hoop dat Bye Bye Cheeseburger jou kan inspireren om gezonder en bewuster in het leven te staan, gezondere keuzes te maken in de winkel en in je leven. Begin vandaag en niet morgen. Ik beloof dat het de moeite waard is!

Wil je nog meer info en recepten? Ik schreef ondertussen ook drie kookboeken, onder de noemer van mijn gelijknamig tv-programma ‘De Gezonde Goesting’, ik bracht een boek uit over de zes pijlers van een gezinde levensstijl ‘De Beste Jij’ en ben ook trotse eigenaar van mijn eigen biologische theelijn AMBAR.

Steffi Vertriest op Social Media

2 REACTIES

  1. Dag stefke.. Ik ben Tom 35 jaar en ik kamp al jaren met overgewicht…😪 nu ja ik neem al jaren medicatie die mijn gewicht heeft toegenomen. Maar mijn eetgewoonte kan wel beter 😂 zou jij mij eventueel advies kunnen geven wat ik wel en niet mag eten ? Ik ben 1.65m.. dus niet groot 😁en ik weeg 100 kilo op de kop. Vele groetjes tom

  2. Hallo Steffi, ik kom bij jou te raden; omdat jij altijd goede alternatieven hebt voor een te vervangen ingrediënt. Ik hou van tiramisu, maar de volgende ingrediënten zijn niet goed voor mijn cholesterol: mascarpone en te veel eieren. Hopelijk wil/kan jij mij hier mee helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks