Home Webshop Boeken Boek: Bye Bye Cheeseburger – Het kookboek

Boek: Bye Bye Cheeseburger – Het kookboek

24,99

“In het allereerste ‘Bye Bye Cheeseburger kookboek’ deel ik 70 nieuwe recepten die je goed in je vel doen voelen. Stuk voor stuk REAL FOOD gerechten – back to the roots! –  die heerlijk gezond zijn voor je lijf en een plezier zijn om te maken. Want dit keer schenk ik namelijk extra veel aandacht aan gezellige, cosy recepten die makkelijk klaar te maken zijn zodat je in een handomdraai wat goeds doet voor jezelf en de mensen rondom je.”

xoxo Steffi

Artikelnummer: BOEKBBC Categorie:

Beschrijving

Ja hoor, voor het allereerst een kookboek onder de vlag  Bye Bye Cheeseburger en oh boy wat ben ik hier enthousiast over! Mijn laatste kookboek ‘Gezellige Gezonde Goesting’ is ondertussen alweer een tijdje geleden maar stil gezeten heb ik zeker niet. Ik schreef twee andere boeken ‘De Beste Jij’ en ‘De Kracht Van Gedachten’ maar ook startte ook mijn eigen theelijn AMBAR TEA en het platform Thee.be. Het waren dus drukke tijden die bij tijd en stond ook wel eens gepaard gingen met een stevige portie stress en in zo’n perioden vind ik mijn lijf goed ondersteunen met nutriënten nog belangrijker. Daarom bleef ik gretig door experimenteren met nieuwe gezonde recepten, met als resultaat al heel gauw een massa recepturen waaruit ik de leukste 70 recepten selecteerde voor dit boek.

Bovenop mijn eigen drukke schema was er ook nog eens al de gekte die we samen als maatschappij doormaakte in het laatste anderhalf jaar en je zal al snel zien dat we allemaal nood hebben aan een stevige portie self-love; lief zijn voor ons zelf en voor ons lijf. En jezelf een heerlijke verse maaltijd boordevol waardvolle stoffen voroschotelen is daar perfect voor!

Wat is er anders in dit boek?

Voor de lockdown heb ik best veel gereisd en dus zit er een vleugje meer buitenlandse inspiratie in mijn boek. Al pimp ik de gerechten altijd naar mijn eigen believen, uiteraard. Zo maak ik de typische tikki massala in een veganistische versie bijvoorbeeld. Ik spendeer ook veel van mijn tijd in Spanje en dus zal je ook veel typisch Spaanse ingrediënten terugvinden in het boek – een cake van amandelen en appelsien bijvoorbeeld (een aanrader!).

Ik denk dat ik doorheen de jaren ook een beetje zachter geworden ben, wat minder streng. Hoewel ik nog steeds vooral plantbased eet zal je toch links en rechts een keertje kip of vis tegenkomen (steeds met een optie als vervanging voor de vegetariërs/vegans) en durf ik al wel eens met een knipoog zeggen dat een gerecht ook lekker smaakt met een stukje brood of een bolletje ijs erbij.

En dan is er uiteraard thee. Als echte tea-lover probeer ik altijd om nog meer mensen aan de thee te krijgen. In dit boek geef ik dan ook vaak aan met welke thee je het gerechtje kan combineren. En dat hoeft zeker niet altijd warme thee te zijn, ook koud heeft de drank zoveel te bieden.

Wat blijft?

De basis van mijn koken blijft uiteraard hetzelfde: lekker, gemakkelijk en bovenal gezond! Ook mijn LHI-methode – dewelke staat voor ‘laagst mogelijke impact’ blijft voor mij dé manier om de juiste voedingsproducten te selecteren. Zo echt mogelijk, rechtstreeks van de natuur, liefst zo weinig mogelijk bewerkt. En het accent altijd op fruit, groenten en volle granen.

Ik hoop dat ook dit boek jou weer kan inspireren en motiveren om lekker healthy te koken. Ik ben bijzonder trots op het resultaat, ik vind dat het echt een plaatje geworden is. De kers op de taart voor mij is wanneer mijn creaties ook écht een impact hebben op mensen hun leven. Ik hoop van harte dat ik daar in geslaagd ben.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks