Weleda Skin Food

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het is alweer even geleden dat ik wat schreef over mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. Nochtans heb ik de laatste tijd weer heel wat nieuwe en goede producten ontdekt.

We komen overal in aanraking met toxische stoffen. Denk aan de lucht, het water, ons eten,.. Waar het kan probeer ik dan ook de chemische stoffen te beperken en daarom kies ik graag voor natuurlijke producten in mijn verzorgingsproducten en make-up. Waar mogelijk, uiteraard. Het is een markt die razendsnel groeit en hoewel ik voor sommige routines (goeie shampoo bv) nog geen echt goed alternatief heb, is ondertussen de overgrote meerderheid van mijn badkamer-producten groen geworden.

Weleda Skin Food

Recent was ik uitgenodigd op een voorstelling van ‘Skin Food’ van Weleda. Ik word wel eens vaker uitgenodigd voor nieuwe groene cosmetica en beautyproducten te testen, maar ik waak er echt over enkel te schrijven over die producten waar ik helemaal achter sta. En dit is helemaal zo voor de Skin Food van Weleda. Een week in gebruik en helemaal hooked! Echt!

Ik heb een redelijk droge huid. En dus heb ik een heel sterk voedende crème nodig. Zeker ‘s nachts houd ik ervan om een goei dikke laag op mijn snoet te smeren om vervolgens met een babyvelletje weer wakker te worden. Ken je dat, zo na een vermoeiende dag die make-up van je gezicht halen, een heerlijke douche te nemen en dan helemaal onder de crème in de zetel te ploffen. Een gemberthee’tje daarbij! Pretty Little Liars op (yup, nog steeds!). En dan helemaal guilt-free genieten. I love love love it!!

Weleda skin food natuurlijk

Weleda is niet duur en makkelijk verkrijgbaar. Je vind het in de meeste natuur- of gezondheidswinkels. En weet je wat ik er nog fantastisch aan vind? De filosofie. Nu gezondheid steeds meer op het agenda van de mensen staat wordt het ook vaak als marketing gehanteerd. Alles is groen geworden, alles is ‘natuurlijk’. Een term die niks wil zeggen trouwens. Ik zie veel merken die hun product aanpassen naar hoe sterk hun klanten geïnformeerd zijn. De mensen weten dat parabenen niet goed zijn? We zetten ‘parabenen vrij’ op onze verpakking. Het volk krijgt notie van de nadelen van BPA, we zetten BPA-vrij op onze verpakkingen. Maar alle andere stoffen waarvan we ook weten dat ze slecht zijn, daar zwijgen ze over. Ik vind dat een foute insteek. Wie echt een natuurlijke aanpak wil en echt de gezonde filosofie heeft zou van het begin er alles aan moeten doen om zo natuurlijk en toxisch-vrij als mogelijk te zijn. En dat is zo bij Weleda, hebben ze trouwens altijd al gedaan, sinds 1921 al!

Wat ik nog steeds een probleem vind aan veel groene beautyproducten is de geur. Maar dat is bij deze skin food van Weleda helemaal geen probleem. Hij geurt in het algemeen ook niet te sterk. Fijn! Want niks zo vervelend als al die geurtjes door elkaar van deo, parfum, dagcreme, zeep en noem maar op. Voor de geur zal ik wel een vleugje parfum spuiten.

Weet je wie er trouwens nog een grote fan is van Skin Food van Weleda? Adele! En Weleda doet niet aan sponsoring dus het is een eerlijke quote van haar wanneer ze zegt helemaal gek op deze skin food crème te zijn. En ook ik ben fan, en ook niet gesponsord trouwens (jammer genoeg, haha). Je moet hem zeker eens proberen! En laat me dan ook maar weten wat je ervan vindt!

Liefs en succes

xoxo

Steffi

Vorig artikel
Volgend artikel

3 REACTIES

  1. Hallo zelf ben ik ook een voorstander van natuurlijke producten met niet teveel rommel in maar wat ik bij weleda vaak merk is dat ze toch wel slechte ingrediënten in hun producten stoppen zoals alcohol en parfum deze staan bekend wegens irriterend en doen weinig goeds voor de huid de werkzame stoffen die er inzitten zijn al lang ‘bedorven’ omdat het in een tube zit bij een pompje blijven alle stoffen intact. Ik zweer zelf bij decubal gezichtscrème vitaal heb al veel geprobeerd omdat ik ook een droge huid heb en mij ben gaan verdiepen in de zin en onzin van skincare en deze is echt wel goed voor mijn huid en de jetske proof ook;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks