Watermeloen ijsjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

‘It’s getting hot in here so take off all your clothes’.. Of.. Eet gewoon ijsjes natuurlijk! Gisteren had ik een yoga-fotoshoot en voor de gelegenheid zijn we naar het strand van Knokke gereden. En ook een beetje in de hoop dat het wat frisser zou zijn. Niet dus. Man wat was dat broeierig heet gisteren. Het zweet liep van m’n lijf en dat was niet enkel door de yogaposes. Haha!

Als ik mijn iPhone app mag geloven gaan we nog een hele tijd warme dagen krijgen. En dan is het belangrijk op tijd te hydrateren en te verfrissen. Veeeeeeel water drinken (dat heeft nog vele andere voordelen trouwens) en veel frisse gezonde voeding. Ik eet slaatjes aan de lopende band momenteel! Als je graag nog wat inspiratie op doet dan moet je zeker mijn online reeks ‘Alle Dagen Sla‘ maar eens bekijken. Super veel frisse slaatjes die heerlijk zijn bij deze temperaturen.

Gisteren in Knokke heb ik op de dijk een ijsje gegeten maar mijn eigen diepvries ligt momenteel vol met gezonde watermeloen ijsjes! Watermeloen heeft echt alles wat een ijsje nodig heeft, geen nood aan dingen toevoegen, zelfs geen suiker. Zeker deze tijd van het jaar zijn de watermeloenen op zichzelf al mierzoet. Een watermeloen scoort hoog op de glycemische index maar no worries.. Dat is omdat de glycemische index berekend is op een vast aantal koolhydraten, en zo zitten er maar weinig in watermeloen. Daarom is de glycemische lading super laag. Om het kort en bondig te houden: geen mega pieken in je bloedsuikerspiegel door watermeloen te eten. Laat je dus gerust gaan!

Omdat we enkel en alleen fruit gebruiken zijn deze ijsjes glutenvrij, lactosevrij, noten- en granenvrij en zit er ook geen toegevoegde suiker in. Only the good stuff dus!

Watermeloen ijsjes gezond dessert

OK. Even een heel belangrijke opmerking. De watermeloen ijsjes zitten op een stokje. Idealiter gebruik je hier stevige stokjes voor, zoals diegene waar je cakepops mee maakt. Ik had ze niet in huis en dus heb ik satéstokjes genomen. Dat doe je best niet als je van plan bent het ook aan je kinderen voor te schotelen. De stokjes kunnen breken en dan wordt het gevaarlijk. Oppassen dus!

Ingrediënten:

  • Watermeloen
  • Blauwe bessen

Hoe:

  1. Snijd de watermeloen zo dat je grote ronde vlakken krijgt. Dus niet eerst doorsnijden maar meteen plakken maken van de volledige watermeloen. Maak de plakken ongeveer 1 cm a 1,5 cm dik.
  2. Neem een ronde uitsteek vorm (of eender welke andere vorm) en maak rondjes van de meloen.
  3. Spies eerst enkele blauwe bessen op een stokje en daarna de meloenrondjes.
  4. Zet in de diepvries voor minimaal 3 uur.

Voila, smullen maar!

 

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks