Tata Harper: luxueuze natuurlijke beautyproducten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Dit weekend wordt het een pak frisser. Zeg gerust koud! Nee nog geen vriestemperaturen maar wel close. De winter is op komst, laat dat duidelijk zijn!

En zoals menig vrouwmens weet is de winter ook een tijd van extra hydratatie voor de huid. Zodat die mooi gehydrateerd blijft en niet kapot gaat van de ijzige wind. Ik schreef eerder al over de vele toxische stoffen die zich in beautyproducten bevinden. Wie denkt dat bedrijven of de regering of whoever dat wel allemaal controleren heeft het goed mis. Er zijn tienduizenden verschillende chemische stoffen in omloop en geen 10% daarvan is gecontroleerd op de veiligheid voor onze gezondheid. Verschillende stoffen die aangetoond kankerverwekkend zijn worden gewoon gebruikt in beautyproducten en cosmetica. Een heel lang verhaal kort: er zit heel wat nasty nasty dirty dirty sh*t in jouw verzorgingsproducten en cosmetica.

Alles weren van die producten dat kan ik ook niet. Ik ben verknocht aan mijn favoriete Mac foundation bv. Maaaaaaar.. Waar ik kan probeer ik zoveel mogelijk van mijn producten te vervangen door non-toxische producten. En over één van die producten wil ik het vandaag ook hebben. Namelijk over Tata Harper. Eén van mijn favoriete natuurlijk beautymerken.

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan Tata Harper is de luxe die ze uitstralen. Ja inderdaad, daar ben ik op gesteld. Toen ik in het begin op zoek ging naar gezondere alternatieven vond ik vooral crapy verpakkingen en bizarre kruidengeuren en heel wat geitenwollensokken-gedoe. Niet bij Tata Harper. Mooie luxueus uitziende flesjes die allesbehalve misstaan in je badkamer. Ook de geuren zijn heel aangenaam trouwens. Verwacht geen parfumwinkel maar wel een zachte en kruidige bloemengeur.

Maar het belangrijkste van allemaal is natuurlijk dat alles 100% natuurlijk is, biologisch en van hun eigen boerderij. Tata’s missie is vrouwen een wellness ervaring geven, alles voorzien wat een huid nodig heeft zonder in te boeten aan veiligheid voor je gezondheid.

Je vind Tata Harper in Europa voorlopig enkel online. Verschillende webshops verzenden internationaal. Onder andere:

Wie nog een tripje naar de USA in het vooruitzicht heeft kan ook eens in een Sephora shop kijken!

4 REACTIES

 1. Hey Steffi

  Ik probeer ook al een tijdje die parabenen en andere rotzooi te vermijden maar simpel is het niet 🙂 ik heb onlangs de app think dirty geïnstalleerd waar je veel producten en de schadelijke ingrediënten kan terug vinden en viel van mijn stoel hoeveel producten, waarvan je dacht die zijn nog oké, totaal allesbehalve oké zijn. In ieder geval alles mijden gaat niet maar ik probeer toch ook systematisch bepaalde producten te vervangen…Heb jij toevallig een goed en gezond alternatief voor deodorant? Vaak vind ik dat de deodoranten zonder aluminium niet even effectief zijn waardoor ik nu ook terug gewoon dove gebruik maar ik krijg er zelf echt irritatie van, zegt weer genoeg natuurlijk hoe slecht dat is 🙂 Als je nog andere tips hebt voor shampoo’s bv., ook altijd welkom 🙂 alvast bedankt! Anneleen

  • Hoi Anneleen,

   Wat goed seg! Ik herken helemaal mijn eigen verhaal als ik dit lees. Ik probeer ook stelsel matig alles te vervangen. Niet altijd simpel, veel trial and error.. Ik probeer mijn bevindingen te delen op Bye Bye Cheeseburger. Heb inderdaad een aantal super goeie producten leren kennen waarover ik binnenkort meer post! Qua deo kan ik je zeker ‘no sweat’ aanbevelen, het is wat wennen omdat het een losse poeder is maar hij werkt en er zit geen rommel in. Ik ben ook aan het proberen hem in de webshop aan te bieden trouwens! 😉

   Veel succes!
   Als je nieuwe en goede producten gevonden hebt mag je dat zeker laten weten hoor!! 🙂

   xoxo
   Steffi

 2. Hey Steffi,

  Hier ook hetzelfde verhaal :-). Ik ben nog op zoek naar een verzorgende gezichtscréme. Welk product kan je mij aanraden? Mijn persoonlijke aanraders zijn de Konjac Sponge om je gezicht te reinigen en de deo en shampoo van Urtekram met Coconut!

  Veel liefs,
  X Kim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks