Persimmon smoothie

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

De persimmon is weer in season! Tijd dus om daar wat mee te doen. En waarom hem ook niet toevoegen aan je smoothie? Af en toe veranderen van fruit – hoe lekker je gewoonlijke smoothie ook is – is een goed idee. Zeker wanneer het over seizoensgebonden fruit of groenten gaat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot vorig jaar nog nooit een persimmon gegeten had. Ik vond het een wat bizar uitziende vrucht die me niet zo zeer aansprak. Maar hey, don’t judge the book by its cover. Een rijpe persimmon smaakt wat naar abrikozen en heeft een lekkere zoete smaak. Wie in de winkel er eentje zoekt kan ook naar de benamingen ‘kaki’ of ‘lotus’ zoeken. Het is trouwens een Aziatische vrucht. Geheel terzijde.

Voor mijn smoothie heb ik de persimmon gecombineerd met frambozen, vandaar de roze kleur. Cuz I love pink! In principe kunnen alle rode vruchten. Deins er ook niet voor terug diepgevroren fruit te nemen. Niet enkel zijn de frambozen nu iets minder lekker, het scheelt ook veel in prijs.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe (!) persimmonnen
  • 170 ml amandelmelk
  • hand vol bevroren frambozen (ga je voor verse frambozen doe er dan ijsblokjes in)
  • snuifje kaneel
  • 1/2 limoen

Hoe:

  1. Snijd de blaadjes van de persimmon en doe hem in stukjes. Ik laat de schil eraan, dat maakt de smoothie goed dik en in de schil zitten veel vitaminen.
  2. Doe alles in een goede blender en mixen maar!
  3. Klaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks