Butternut havermout met granaatappel en amandelen

Leestips

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Oosterse Wortelgazpacho

Deze wortelgazpacho is een twist op de klassieke gazpacho met tomaat en ja hoor, ook deze is heel makkelijk klaar te maken. Ik hou...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een nieuw havermout-receptje, joepie! Want je kan nooit genoeg variaties op dit heerlijke ontbijt uitvinden! Toch? Deze keer heb ik geëxperimenteerd met butternut. Ideaal dus als je wat Butternut over hebt. Nadat je bijvoorbeeld de Butternut ovenschotel gemaakt hebt! Als je die nog nooit gemaakt zou hebben moet je zeker eens doen. Hét lievelingsrecept van de gemiddelde Bye Bye Cheeseburger lezer.

In het recept gebruik ik butternut puree. Dat is gewoon klaargemaakte gestampte butternut, een left-over van de dag ervoor would be great. Hoe maak je butternut puree? Je prikt met een vork kleine gaatjes in de butternut. Legt hem vervolgens in een ovenschotel voor 55 miuten à 1u op 180 graden Celsius. Draai hem halverwege even om. Als de butternut klaar is laat je hem wat afkoelen en verwijdert daarna het vel en ook de pitten en de draden binnenin. Het butternutvlees dat dan nog overschiet stamp je tot puree. Ik bewaar het op deze manier in de koelkast om verschillende gerechten mee aan te vullen – oa deze havermout – maar je kan de puree ook meteen bijkruiden en met wat vlees en groenten verorberen. As you can see.. Opties genoeg!

Piment d’Espelette wat dat is? Dat is een soort rode peper die op een zeer specifieke plaats in Frankrijk groeit. Je vind het kruid online maar ook in een Carrefour of Delhaize bijvoorbeeld, in het kruidenrekje!

Butternut Havermout recept gezond

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Butternut puree
  • Havermout
  • Amandelmelk
  • 1/4 granaatappel
  • 1/2 theelepel ceylon kaneel
  • 1/8 theelepel piment d’Espelette
  • 1/8 theelepel gember
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Amandelschilfers
  • Honing (optioneel)

Hoe:

  1. Mocht je nog geen butternut puree in de koelkast hebben staan maak deze dan eerst. Prik met een vork gaatjes in de butternut en doe hem in de oven voor 55 á 60 min op 180 graden. Verwijder daarna vel, pitten en draden en stamp het vruchtvlees tot puree.
  2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje. Doe er de havermout bij. De kooktijd hangt af van je haver, wacht tot het geheel pap wordt.
  3. Zet het vuur af. Doe de twee lepels butternut puree erbij.
  4. Doe het vanille extract erbij.
  5. Doe alle kruiden erbij.
  6. Doe de pap in een kommetje of op een bord.
  7. Strooi er de amandelschilfers en de granaatappelpitjes over.
  8. Drizzle eventueel nog wat honing bovenop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks