Valentijn Smoothie

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“Roses are red, Violets are blue, I couldn’t find a dish sweet enough for you”. Uhu, even de meligheid bovenhalen voor Valentijn. Je bent er voor of je bent er tegen, je vindt het traditie of commerciële bullshit. En heel eerlijk, ik heb er zelfs niet echt een mening over. Wat ik wel weet is dat het het ideale excuus is om veel zoet, rood fruit en chocolade boven te halen. En dat zijn redenen genoeg om van Valentijn te houden, nietwaar?

Het was pretty obvious dat mijn Valentijns lekkernij veel rood moest hebben, chocolade en liefst nog wat melige hartjes of boodschappen. In plaats van mij te storten op dessertjes en een lange menu – ik overweeg sowieso gewoon op restaurant te gaan – ga ik dit keer voor eentje die je op bed kan opdienen. Dan laat je meteen ‘s ochtends al zien dat je het niet vergeten bent – he guys! Een beetje creativiteit in de pols is mooi meegenomen voor de chocolade hartjes, maar behalve dat is het super gemakkelijk en à la minute te maken.

Ik heb als basis voor de smoothie volle kokosmelk genomen (uit blik!). Dat geeft een stevige basis en is zonder additieven. In tegenstelling tot de brikken kokosmelk smaakt deze wel heel erg naar kokos. Indien je daar geen fan van bent kan je ook voor amandelmelk kiezen.

Wie het gezond wil houden kiest voor minstens 70% pure chocolade. Maar daar stopt het niet. Lees altijd goed het label van je chocolade. Ingrediënten staan altijd in de volgorde van hun hoeveelheid opgesteld. Wanneer het eerst opgesomde ingrediënt suiker is, laat deze chocolade dan voor wat het is en zoek verder. Voor de chocoladeversiering smelt je gewoon de chocolade en tekent met behulp van een theelepeltje figuurtjes op een bakpapier. Laat voldoende hard worden en je kan het daarna heel makkelijk van het papier halen. Like I said; super makkelijk, en nog leuk ook!

Rood fruit smoothie Valentijns menu inspiratie

 

De hoeveelheden hieronder zijn voor 2 grote champagneglazen. Indien je kleine glazen gebruikt kan je de overschot gewoon in de koelkast bewaren voor later op de dag.

Ingrediënten:

Voor de smoothie:

– 200 ml volle kokosmelk uit blik
– 1 rijpe banaan
– 1/2 granaatappel
– 100 gram diepvries rood fruit

Voor de versiering:

– Chocolade (min 70% puur, 50 gram is zeker voldoende)
– handje vol bessen (niet diepgevroren)
– kokosschaafsel

Hoe:

– Mix alle ingrediënten voor de smoothie tot ze een smeuïge substantie zijn. Schenk uit in champagneglazen, gewoon voor de decadentie – and for the romance! Strooi wat kokosschaafsel bovenop de gezonde smoothie en dresseer met enkele granaatappelpitten.

– Verwarm de chocolade tot hij lopend is. Gebruik een theelepel om figuurtjes op een bakpapier te maken. Laat hard worden en serveer samen met de bessen op een dienblad.

Dien op en scoor punten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks