Nu mijn Whole30 detox voorbij is kan ik weer genieten van havermoutpap in de ochtend. En hoewel ik zeker een aantal van mijn whole30-proof-ontbijtjes ga blijven maken ben ik toch blij dat een portie muesli of haver ook weer toegestaan is.
En dus is het ook terug tijd voor amandelmelk. Het is een gewoonte van me om 1 keer per week een fles amandelmelk zelf te maken. Het is zooooo simpel en โthe real dealโ is toch altijd beter dan datgene uit de supermarkt! Er zitten namelijk geenย bewaarmiddelen, aromaโs, geur of kleurstoffen in.. Gewoon puur natuur.ย Love it, love it, love it!
Ik had het een tijdje geleden over noten weken. Een must om alle gezonde stoffen te activeren en andere stoffen te elimineren. Ook voor deze amandelmelk doeย ik de dag ervoor al amandelen in (gefilterd) water en laat ze een nachtje weken.
Er zijn een aantal dingen die je zeker nodig hebt om amandelmelk te maken. Een blender onder andere. Ik gebruik zelf sinds kort een Blendtec โ super tevreden van trouwens! โ maar elke type blender kan dit normaal gezien aan. Verder is ook een neteldoek belangrijk om de pulp uit de melk te kunnen halen.
Wat mag je verwachten? De textuur van deze amandelmelk is anders dan die van melk. Dat is perfect normaal! Ik gebruik de amandelmelk vooral voor havermoutpap van te maken, het geeft een zachte nootsmaak en niet te vergeten: het is kei gezond!
ย
Zelf amandelmelk maken: ingrediรซnten:
โ 150 gram amandelen
โย 1 liter gefilterd water
โ 1 ontpitte dadel
โ snuifje zeezout
Hoe:
- Laat de noten een nachtje weken en spoel goed af.
- Doe de geweekte amandelen, het gefilterd water, de ontpitte dadel en het zeezout in een blender. Blend tot het geheel รฉรฉn gladde mengeling is.
- Span een neteldoek met een rekker over een kom en giet de amandelmelk erdoor zodat de neteldoek de pulp tegenhoudt.
- Gooi de pulp weg of bewaar ze voor andere gerechten en giet de amandelmelk in een melkfles.
Je kan de melk tot een week bewaren in de koelkast.
Succes!
Is de hoeveelheid noten die je moet hebben om melk te maken altijd hetzelfde of is het afhankelijk van welke soort noot je gebruikt.
150 g noten en 1 liter water
MVG
Ik gooi de pulp (okara is de juiste naam) nooit weg! Ik gebruik deze in cookies, brood, cakeโฆ