Zelf amandelmelk maken (recept)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Nu mijn Whole30 detox voorbij is kan ik weer genieten van havermoutpap in de ochtend. En hoewel ik zeker een aantal van mijn whole30-proof-ontbijtjes ga blijven maken ben ik toch blij dat een portie muesli of haver ook weer toegestaan is.

En dus is het ook terug tijd voor amandelmelk. Het is een gewoonte van me om 1 keer per week een fles amandelmelk zelf te maken. Het is zooooo simpel en ‘the real deal’ is toch altijd beter dan datgene uit de supermarkt! Er zitten namelijk geen bewaarmiddelen, aroma’s, geur of kleurstoffen in.. Gewoon puur natuur. Love it, love it, love it!

Ik had het een tijdje geleden over noten weken. Een must om alle gezonde stoffen te activeren en andere stoffen te elimineren. Ook voor deze amandelmelk doe ik de dag ervoor al amandelen in (gefilterd) water en laat ze een nachtje weken.

Er zijn een aantal dingen die je zeker nodig hebt om amandelmelk te maken. Een blender onder andere. Ik gebruik zelf sinds kort een Blendtec – super tevreden van trouwens! – maar elke type blender kan dit normaal gezien aan. Verder is ook een neteldoek belangrijk om de pulp uit de melk te kunnen halen.

Wat mag je verwachten? De textuur van deze amandelmelk is anders dan die van melk. Dat is perfect normaal! Ik gebruik de amandelmelk vooral voor havermoutpap van te maken, het geeft een zachte nootsmaak en niet te vergeten: het is kei gezond!

amandelmelk zelf maken

 

Zelf amandelmelk maken: ingrediënten:

– 150 gram amandelen
– 1 liter gefilterd water
– 1 ontpitte dadel
– snuifje zeezout

Hoe:

  1. Laat de noten een nachtje weken en spoel goed af.
  2. Doe de geweekte amandelen, het gefilterd water, de ontpitte dadel en het zeezout in een blender. Blend tot het geheel één gladde mengeling is.
  3. Span een neteldoek met een rekker over een kom en giet de amandelmelk erdoor zodat de neteldoek de pulp tegenhoudt.
  4. Gooi de pulp weg of bewaar ze voor andere gerechten en giet de amandelmelk in een melkfles.

Je kan de melk tot een week bewaren in de koelkast.

Succes!

2 REACTIES

  1. Is de hoeveelheid noten die je moet hebben om melk te maken altijd hetzelfde of is het afhankelijk van welke soort noot je gebruikt.

    150 g noten en 1 liter water

    MVG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks