Nieuwe work-out: The Barre

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Jup, ik heb een nieuwe work-out die ik wekelijks doe: The Barre. Eén van de nieuwste hypes in gym-yoga-land, and I am loving it!

Wat is het? The Barre is eigenlijk een fusion van pilates, fitness, yoga en ballet. Al moet ik als fervent yogi toegeven dat het wel echt helemaal iets anders is dan een yogalesje. Verwacht je aan een intensieve work-out met luid opzwepende muziek. Ik volg The Barre bij Yoga Factory in Antwerpen. Een super mooie studio boven de Burgerij op het Noord in Antwerpen, bij het prachtige MAS! Heel leuk aan de studio is ook dat het een beetje een verborgen plekje is. Wie het niet weet zijn komt er niet. En ook eens je weet waar het is staat er nog een avontuur te wachten. Rechts van de Burgerij is een deur en van daaruit volg je de bordjes kris kras door een gebouw, wat iets van een verlaten pand weg heeft, tot aan de studio die dan plots tevoorschijn komt. Er is iets heel bijzonder aan het contrast tussen het gebouw en de moderne en piekfijne studio.

De routine van The Barre bij Yoga Factory gaat als volgt. We starten meestal op ons matje met enkele fitness oefeningen, af en toe vergezeld door een klein gewichtje. Daarna gaan we naar ‘the barre’ (een ballet barre dus) waar we balletoefeningen combineren met stretching en fitness. Na de barre komen we meestal nog even terug naar de mat om nog wat extra buik en billen te trainen, vaak met behulp van een pilatesbal. En uiteraard is er ook nog wat stretching bij, vaak yoga oefeningen (denk downward facing dog etc).

Wat ik zo fijn vind aan the barre? Ik vind het leuk dat het een zware work-out is. De opzwepende muziek en de immer enthousiaste begeleiding van Hayley en Brad helpen je ook zeker vol te houden. Ik vind het zelf een zeer goede ondersteuning voor mijn yoga routine. Mijn zwakke punten zijn buikspieren en bilspieren, waarbij de omgekeerde spieren (onderrug en bovenbenen) dan weer super sterk zijn en dus vaak de boel overnemen. Verschillende keren heb ik hierdoor al blessures gehad. The Barre werkt sterk op bil- en buikspieren en is dus een prima aanvulling om mijn yoga-routine nog sterker te krijgen. Bovendien is het een work-out waarbij je niet ‘bulkt’ en dus geen mega spieren ontwikkeld. Ideaal voor wie een gezonde work-out wil, eventueel wat gewicht wil verliezen maar ook geen mega forse spieren wil opbouwen.

Voor meer info over The Barre kan je terecht op: Yoga Factory. Een aanrader!

Steffi Vertriest The Barre antwerpen 02

Steffi Vertriest yoga

Steffi Vertriest The Barre antwerpen 03

De mooie outfits die ik draag kan je vinden bij: Billie Yoga Activewear

De mooie foto’s zijn te danken aan: Phil Eggen.

Zeker beide sites eens checken! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks