Kiwi en aardbeien ijsjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

OMG. De zon is er! Waar zullen we dat schrijven? Een mens zou bijna depressief worden van die natte juni maand. Wat hoorde ik de nieuwslezer zeggen, de natste juni sinds 1930.. Ofzoiets. Maar nu – finally! – komt de zon er weer door en krijgen we aangename zomertemperaturen. Had ik echt even nodig!

Warme dagen zijn altijd makkelijker om gezond door te brengen, vind ik. Je hebt meer zin in fruit en frisse salades. En om dat tuinfeestje wat extra cachet te geven stel ik je deze keer fruit ijsjes voor. Ze zijn ongelooflijk simpel klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Onderaan deze post doe ik het recept uit de doeken. Maar wees vooral niet bang om het wat te tweaken naar je eigen goesting. Sommige houden van waterachtige ijsjes, voor anderen mag er wat meer fruit in. Er zijn mensen die graag mierzoete ijsjes hebben en andere die het gewoon fris en liefst niet al te zoet willen. Met deze gezonde ijsjes zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ik kies deze keer voor kiwi en aardbei ijsjes. Twee fruitsoorten die momenteel lekker zoet zijn en dus niet al te veel extra zoetmiddelen nodig hebben. Love it!

Gezonde desserts

Recept voor ongeveer 16 ijsjes (beetje afhankelijk van je vormpjes natuurlijk).

Ingrediënten:

  • 500 gram kiwi’s
  • 500 gram aardbeien
  • 500 ml kokoswater
  • 4 theelepels koudgeslingerde honing
  • enkele druppels vloeibare stevia (optioneel)

Hoe:

  1. Mix de aardbeien in een blender of met de staafmixer en doe er 250 ml kokoswater bij (de helft dus).
  2. Doe twee theelepels honing erbij en eventueel enkele druppels vloeibare stevia als je houdt van heel zoete ijsjes.
  3. Giet de vormpjes halfvol met het aardbeien mengsel en zet ze in de diepvries.
  4. Schil de kiwi’s en mix ze samen met 250 ml kokoswater (de overschot), twee theelepels honing en eventueel wat vloeibare stevia.
  5. Wanneer de aardbeienmix al lichtjes gehard is, giet je de kiwimix erover.
  6. En nu wachten tot ze bevroren zijn en smullen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks