Havermoutkoekjes met amandelpasta en chocolade

Leestips

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Mijn favoriete salades

Wel hallo zomerse temperaturen. I'm ready for you! En mijn koelkast ook want ik heb alvast kei veel groentjes in huis gehaald én mijn...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

It’s my birthdaaaaaay!! En dus zocht ik naar een manier om eens goed te (ge)zondigen vandaag. En of ik de manier gevonden heb! Ik ben mijn dag vandaag begonnen met een spik splinternieuw receptje voor lekkere sticky havermoutkoekjes. Een heeel zoet receptje deze keer – cause it’s my BD-day! En ik zeg het je nu al, ze zijn to-die-for!

Suiker moeten we proberen te vermijden maar ALS je dan toch voor suiker gaat, kies dan zeker voor een natuurlijke en ongeraffineerde suiker, daar zitten dan in ieder geval nog een beetje goede dingen in ook. Geen lege calorieën dus. Ik heb al geleerd dat het bij mij vooral gaat over de zoete smaaksensatie en daarvoor heb je echt niet ganse suikerbommen nodig. Net daarom maak ik deze koekjes lekker klein (3 a 4 cm doorsnede). Een ideaal koekje voor na het eten bij een thee bijvoorbeeld. Of als het je verjaardag is gewoon al van ’s morgens vroeg! Hihi!

In De Gezonde Goesting had ik ook al eens havermoutkoekjes gemaakt, met slechts 3 ingrediënten en zonder toegevoegde suiker. Die zijn uiteraard nog een beetje gezonder omdat ze minder suiker bevatten. Deze koekjes hebben wel suiker, zijnde de natuurlijke suikers: kokosbloessemsuiker en ahornsiroop. Mijn advies is dus ook: met mate. En heerlijk van genieten vooral! Das ook belangrijk voor je gezondheid.

De koekjes die ik gemaakt heb zijn glutenvrij, lactosevrij, zonder boter, zonder geraffineerde suiker en ze zijn ook vegan (let wel op welke chocolade je gebruikt!). Ze hoeven ook maar 7 minuten in de oven.

Ingrediënten:

  • 70 gram havermout (indien glutenvrij let op de verpakking!)
  • 1/4 theelepel natriumbicarbonaat (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels kokosbloessemsuiker (verkrijgbaar in Bioplanet of natuurwinkel)
  • 3 theelepels ahornsiroop (laat deze weg voor een minder zoete versie)
  • 40 gram 85% pure chocolade
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 grote eetlepel amandelpasta (verkrijgbaar in Bioplanet of natuurwinkel)

Hoe:

  1. Doe de haver, natriumbicarbonaat, het zout en de kokossuiker in de blender. En blend tot de haver fijn is en alles goed gemengd is.
  2. Doe alles andere ingrediënten behalve de chocolade erbij. Meng goed door elkaar, met een vork of lepel.
  3. Hak de pure chocolade heel fijn. En doe het dan bij onder het mengsel.
  4. Gebruik twee theelepels om kleine hoopjes van het mengsel te maken op een bakpapier.
  5. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 7 minuten.
  6. Laat minimaal 10 minuten afkoelen (you can do this!)
  7. Bewaar in de koelkast (indien er over zijn!)

Enjoy!

Laat zeker weten wat je ervan vond!

2 REACTIES

  1. Super lekkere koekjes! Heb er ondertussen mijn eigen variant van gemaakt met bio hazelnootpasta! Hmm 🙂 Ik vroeg mij wel af hoelang ik ze kan bewaren in de frigo? Bedankt voor al de lekkere receptjes! #Bigfan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks