5x Inspiratie voor zomerse gerechtjes

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Aaaaah summer is here! And I love it! Ja hoor zelfs die extreme temperaturen kunnen mij wel bekoren. Al moet ik toegeven dat ik de afgelopen dagen vooral in de studio heb gezeten – yes for music – en dus heb ik misschien geen realistisch beeld van hoe warm het echt was op het heetste moment van de dag. Studio’s zijn namelijk redelijk gekoeld, zeg maar koud! Ik heb er alleszins heel erg van genoten om af en toe buiten te gaan zitten in die broeierig hete temperaturen.

Aangezien dit weertje nog wel even aanhoudt dacht ik van je even wat zomerse inspiratie te geven. Want met deze temperaturen heb je meestal geen zin in zware gerechten. Je lijf snakt naar lichte en voedzame gerechtjes! En water, veel water!

Freekeh Salade met vijgen

One of my favorites!! Dit slaatje smaakt me echt altijd en het is lekker licht dus perfect voor dit weer. Bovendien zijn de vijgen weer in het seizoen. Zelf heb ik een vijgenboom in mijn stadstuintje, nóg zaliger!!

Recept hier.

Steffi’s Muhamarra

Nog maar net in de Njammies verschenen en eentje die je MOET proberen. Heel de redactie was er gek van. Zeker de ubersympathieke webredactrice van Njam, Stephanie, die ook deze prachtige foto gemaakt heeft trouwens! Deze muhamarra is ideaal als dipje, met groentjes of een stukje zuurdesembrood bijvoorbeeld.

In dit recept gebruik ik walnoten en die haal ik uiteraard bij Nutridia, want daar ben ik ambassadrice!

Recept hier.

Bloemkoolcouscous

Dit receptje uit mijn laatste boek kan als hapje, maar vormt ook een heerlijke salade. Zo is het helemaal vegan maar als je wil kan je er ook een lekker visje bij serveren bijvoorbeeld. Zoals al mijn salades geldt ook bij deze: gebruik alle ingrediënten, ze zijn allemaal noodzakelijk voor het gerechte een volle smaak en textuur beleving te geven. Soms zeggen mensen wel eens: hoh, dat had ik niet in huis of ik heb het zonder ingrediënt X en Y gemaakt. Kan uiteraard, maar voor de volledige beleving hoort alles erbij. Inclusief de kruiden en de (Nutridia) nootjes bijvoorbeeld.

Recept in mijn laatste boek en nu ook online.

Tomaatjes met erwtenpesto

Dit receptje was ik uit het oog verloren. Tot ik een lezing moest geven waar ze enkele van mijn recepten maakten en deze er tussen zat. Het had me zo gesmaakt dat ik het nu weer geregeld op het menu zet.

Receptje hier.

Oosterse quinoasalade

Voor wie een vleugje Oosterse keuken wil in zijn slalade, ook daar kan je perfect een heerlijk zomerse toets aan geven. Ik hou van de saus over deze salade. Helemaal vegan maar ook te serveren met een kippensaté bijvoorbeeld, voor de liefhebbers.

Recept hier.

1 REACTIE

  1. Ziet er goed uit, wij gaan er zeker een paar uitproberen. We beginnen met de Freekeh sinds de vijgen komende week in de aanbieding zijn bij de Aldi (http://www.folderbode.be/aldi/ voor de liefhebbers). Scheelt toch weer op de boodschappen, hebben we na het koken nog vijgen over ook! 🙂 Ontsettend bedankt voor de inspiratie 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks