Foodstorms: Hoogstaand veganistisch eten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Een tijdje geleden ben ik naar het Gentse afgezakt. Niet voor mijn oude kot nog eens te bezoeken of herinneringen aan de Overpoort – oh boy – te herbeleven, wel om er van hoogstaand veganistisch eten te proeven, op een manier dat ik dat nog nooit eerder deed. Ik moet eigenlijk toegeven dat ik nog nooit – althans niet bewust – veganistisch gegeten heb. Vegetarisch ja, maar echt veganistisch? Nee.

Er is een groot verschil tussen vegetariërs en vegans of veganisten. Basically komt het op het volgende neer; een vegetariër eet geen vlees of vis maar eet vaak wel producten die van dieren afkomstig zijn, zoals eieren, melk en honing, een veganist eet niets dat afkomstig is van dieren en laat onder andere ook zuivel links liggen. Het is een levensstijl waar veel mensen emotioneel bij betrokken zijn. Zelf eet ik vlees en vis maar ik ben wel van mening dat we dat teveel doen, zowel voor onze gezondheid als vanuit een ecologisch standpunt. En uiteraard is er ook nog het respect voor de dieren, wat zeker bij industrieel vlees om bij te huilen is. Maar soit, die discussie houden we voor een andere keer. Want vegetariër, veganist of geen van beiden; Foodstorms moet je geprobeerd hebben!

Het Fine Dining concept van Foodstorms trekt van locatie naar locatie en dat slechts op een beperkt aantal dagen. Ik trok naar The Red Loft in Gent – een absolute top locatie die het eigentijdse, hippe en high-end karakter van dit concept perfect uitdraagt. En wat wordt er dan zoal geserveerd bij zo’n plant-based dinner? Zeekraal, enoki en olijfkruid met een amandelkrokantje bijvoorbeeld of ajuin en wortelpeterselie, roggecroutons en wat kumquat confituur. Wie dacht een minimalistische uitwerking van wat bladeren sla voorgeschoteld te krijgen zit er wel degelijk naast. Een bom van smaken dat krijg je wel! Ik was verbaasd dat zo’n menu en high-end dining überhaupt mogelijk waren met enkel plantaardige voedingsproducten. Heb ik er al bij verteld dat er enkel met verse, lokale, seizoensgebonden en biologische producten gekookt wordt? You just won the jackpot!

Mijn eerste full vegan experience – meteen ‘fine dining’, classy me! – was zeer geslaagd en ik kan het dan ook zeker aanraden aan iedereen die een gezellige avond met vrienden, met lover of met familie – of met allemaal samen – wil. Iedereen zou een keertje aan den lijve moeten ervaren dat plant-based eten niet saai of taai hoeft te zijn maar easily aan het niveau van een hoogstaande culinaire keuken kan tippen.

Als ik je bij deze helemaal warm gemaakt hebt wacht dan niet te lang om een plekje te reserveren want de pop-up eindigt binnenkort – al heb ik mij laten influisteren dat er al nieuwe creatieve plannen zijn! Maar ssssst.. Het Fine Dining concept kan je nog boeken voor 27 & 28 februari en 20 & 21 maart in Gent en op 6 & 7 maart en 27 & 28 maart in Antwerpen. Vergeet zeker niet te reserveren, dat kan op de website van Foodstorms.

Veganistische keuken

Foodstorms vegan eten

Foto’s door Stijn Van Hulle!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks