Gemberthee: de gezondheidsvoordelen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Is it just me of zijn er bij jou in de buurt ook zoveel griepgevallen? Het lijkt alsof ze bij bosjes vallen! Reden te meer om mijn immuunsysteem een boost te geven met een verse gemberthee. Gember wordt al duizenden jaren gebruikt voor zijn medicinale capaciteiten en in theevorm is het makkelijk om een goede dosis naar binnen te krijgen.

Ik ben een grote fan van zelf gember te laten trekken. Dat doe je gewoon door verse gember te schillen en stukjes in heet water te doen. De smaak is nogal sterk en daarom kan wat citroen en een beetje honing het geheel wat zachter maken, dat is ook nog eens een mooie combinatie die je tegen bacteriën helpt te vechten – ideaal voor wanneer je een verkoudheid voelt opkomen. Trek je je gemberthee niet zelf, kies dan voor zakjes kruidenthee die als voornaamste ingrediënt gember hebben. Veel theezakjes zijn gewoon thee met een beetje gember erbij, vaak gewoon smaakversterkers, daar heb je dus niks aan…

Gemberthee is een kruidenthee met heel wat voordelen. Ik lijst hieronder een aantal van die voordelen op.

Gemberthee

Voordelen van gemberthee

Tegen misselijkheid. Een van de grootste claims van gemberthee is zijn kracht om de maag te kalmeren. Het kan helpen wanneer je ziek bent maar ook bij wagenziekte of bij zwangere vrouwen wanneer ze misselijk zijn in de ochtend. Verschillende studies hebben aangetoond dat ook mensen die een chemotherapie ondergaan hun misselijkheid kunnen temperen met gemberthee. Ik heb zelf niet vaak last van misselijkheid maar dan nog bewijst dit de sterke kracht van gember en dat op zich is een goede reden voor het waaaay more often te drinken.

Tegen pijnlijke spieren. Dankzij de anti-inflammatoire eigenschappen van gemberthee helpt het ook tegen spierpijnen. Gemberthee is één van de beste post-work-out drankjes die er zijn! Dus volgende keer na het sporten: skip de sportdrank en drink gewoon een kop verse gemberthee! Geen gemberthee op de fitness of sportclub? Ik heb altijd mijn eigen thee bij – call me rude if you like – je zou er van verbaasd zijn op hoeveel plaatsen je niets anders dan zwarte thee en bessenthee (steeds met artificiële smaken) kan krijgen, zelfs groene thee is nog steeds niet overal verkrijgbaar. Ik vraag dan gewoon een kop heet water met citroen en ja dan kijken de mensen een beetje raar. So be it..

gemberthee drinkenVerzacht de pijn van maandstonden. Een studie liet verschillende meisjes die zware buikpijnen hadden tijdens hun maandstonden of een placebo of gember nemen. Elke dag moesten ze hun pijnlevel weergeven. Er werd een duidelijk verschil gevonden; diegenen die de gember kregen rapporteerden minder pijn dan diegene die de placebo kregen.

Tegen migraine. Migraine komt vaak doordat de bloedvaten in de hersenen lichtjes ontsteken, opzwellen en daardoor minder bloed doorlaten. Gember heeft een positief effect op de zwelling van deze bloedvaten en kan op die manier helpen tegen migraine. Het is best zo vroeg mogelijk in de migraine-aanval de gemberthee te drinken.

Drink jij wel eens gemberthee? En ervaar jij de medicinale werking ervan? Laat het me weten in de comments hieronder!

3 REACTIES

  1. Ik heb nog nooit de smaak van gember geproefd. Maar had hem waarschijnlijk wat te straf gemaakt. Is wel zeer pittig te noemen. Volgende keer minder straf maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks