Non-toxic natuurlijke beautyproducten: de nieuwe must!

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Niet iedereen is zich ervan bewust dat ook via de huid heel wat toxines binnendringen (sneaky bastards!). Je mag de meest gezonde voeding nuttigen, allerhande superfoods eten, de meest gebalanceerde vitaminebalans huishouden, via je huid zullen de chemicaliën nog steeds in je lichaam terechtkomen. Erger nog, waar voeding nog even de lever passeert gaat cosmetica rechtstreeks de bloedbaan in. Je huid is sowieso al doorlaatbaar en bovendien maakt moderne cosmetica gebruik van allerhande middeltjes om deze doorlaatbaarheid te vergroten, dat is beter voor de opname van de actieve bestanddelen, maar dus ook voor de toxische stoffen.

Non-toxic natuurlijke beautyproducten

Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel want dankzij het laatste onderzoek komen er steeds meer natuurlijke alternatieven. En dan heb ik het niet over de marketeers die maar al te graag inspelen om de groeiende interesse in gezondheid. Adjectieven als ‘natuurlijke’ en ‘groene’ worden als holle frasen naar ons hoofd geslingerd. Maar voor mij is ‘zonder parabenen’ al lang niet meer voldoende. Ik kies voor de 100% natuurlijke producten zonder synthetische stoffen. Ze zijn niet alleen beter voor mijn lichaam, ze zijn ook nog eens efficiënter omdat ze compatibel zijn met de huid. Bovendien is het op lange termijn een betere investering voor de huid. Chemische bestanddelen zijn namelijk zwaar voor je lichaam om te verwerken, de tijd dat mijn lichaam nodig heeft om deze te verwijderen is tijd dat het niet kan steken in de natuurlijke processen van herstel. Let’s glow forever!

Ik ben blij te zien dat het doelpubliek van natuurlijke producten zich verlegt, of in elk geval verruimt. Lange tijd heb ik gezocht naar producten zonder chemicaliën die niet gericht waren op hippies, die niet naar exotische kruidenmixen roken en een attractieve verpakking hadden. Want mijn oog wil ook wat en alvorens ik mijn Chanel-dagcrème de deur uit gooide moest ik een alternatief hebben dat ik met evenveel trots in mijn badkamer zou uitstallen!

Heel binnenkort heb ik het over mijn favoriete natuurlijke producten!
To be continued..

5 REACTIES

  1. Hey Steffi! Ik kom hier toevallig op je website terecht. Ziet er super uit! Veel succes ermee 🙂 Ik heb hem in ieder geval aan men bladwijzers toegevoegd 😉 xxx

  2. Het is ongelofelijk wat we allemaal in onze dagdagelijkse producten kunnen vinden : formaldehyde, SLS, aluminium, fluor, talk, kaolon, enz, enz. Gelukkig ben ik hier al jaren van op de hoogte. En gebruik ik dus al jaren alternatieven. Over dit onderwerp mag je gerust wat meer schrijven om mensen op de gevaren te wijzen. En natuurlijk wil ik jou gerust wat info bezorgen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks