Mijn eigen theelijn: AMBAR Tea

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ufff, almost can’t believe it! Eindelijk! Na twee en een half jaar kan ik het eindelijk vertellen. Hold on to your horses hier komt ie dan:

IK HEB MIJN EIGEN THEELIJN GEMAAKT!!!

Je hebt geen idee hoe lang ik hier naar heb uitgekeken. Na al die jaren gepassioneerd met thee bezig te zijn en verschillende opleidingen tot theesommelier, komt hier dan het summum van mijn thee-ambitie naar boven. Het idee begon in het najaar van 2018 om een eigen lijn te starten. Met enerzijds speciale thee’tjes die ik zorgvuldig uitgekozen heb, allemaal van speciale en authentieke velden. En anderzijds blends en melanges, al dan niet met theeblaadjes, bloemen, stukjes fruit en kruiden, die ik zelf samenstelde. Ik stel je graag voor aan: AMBAR Tea.

Waarvoor staat AMBAR TEA?

Ambar Tea InnerloveZoals je misschien al wel weet ben ik niet alleen een tea-addict maar heb ik over de jaren heen ook honderden tee’tjes geproefd waardoor ik me met een knipoog ook wel eens een ‘theesnob’ noem. Eens je dieper in de theewereld graaft dan zie je dat het assortiment onnoemelijk groot is en zowel kwaliteit als prijs in twee extreme richtingen kunnen gaan. Ik heb al thee gedronken waarvan ik achterover viel zo lekker, maar ik heb ook al thee gedronken waarvan ik zelfs geen tweede slokje kon binnenkrijgen. Ik heb al losse thee voor 2 euro gekocht en m’n duurste aankoop ooit was een speciale Japanse groene thee die ik 180 euro voor 100 gram betaalde. Ik wil alles ervaren en geproefd hebben en eens je de betere kwaliteiten thee ontdekt wil je niks anders meer.

Voor AMBAR Tea wou ik een ongelooflijke kwaliteit kunnen bieden en dat toch voor een haalbare prijs. Meer dan eender wat wil ik mensen kennis laten maken met de betere thee en al zijn prachtige eigenschappen. Maar ook met de waarde van het zetten van een losse thee. Niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua feel-good. Dat kleine momentje voor jezelf nemen, het bevat zoveel potentieel! Voor AMBAR Tea koos ik dan ook voor pure loose leaf thee, met prachtige losse theebladeren, en bovendien volledig biologisch. En dit voor een zeer haalbare prijs – in my honest opinion.

Twee types in de AMBAR lijn

Ambar Tea Tie Guan YinEnerzijds is er de PURE line. Een lijn met vier soorten thee: een witte, een groene, een oolong en een zwarte. Allen van prachtige en speciale velden, maar vooral ook met een authentieke en biologische teelwijze. Voor de witte thee ‘Shangri La’, koos ik Nepal als land van herkomst. Een opkomend theeland dat – mark my words – de wereld nog gaat verbazen met zijn witte thee. Voor de groene thee koos ik voor een immer zachte en altijd voldoeninggevende groene jasmijn thee. Deze thee komt uit China, de bakermat van de thee, waar de theebladeren gedroogd worden op jasmijnbloemen. Floraal, zacht en zo rustgevend! Voor de oolong koos ik voor een Tie Guan Yin. Oolong is vrij nieuw in het Westen maar is in Azië een zeer courante thee en ik ben van mening dat iedereen deze speciale soort heel gauw moet leren kennen. De Tie Guan Yin is een heel gangbare oolong met zachte florale ondertonen. Voor mijn zwarte thee koos ik Vietnam uit. Ik ben helemaal verliefd geworden op Noord Vietnam en ook op hun prachtige Golden Tippy thee.

Ruby Ambar TeaAnderzijds is er de BLEND line. Voor deze lijn stelde ik zelf verschillende melanges en infusies samen. Er zijn blends met echte theeblaadjes erbij zoals de Rose Quartz (witte thee met bergamot en bloemen), de Green Medley (een mix van witte en groene thee met citroengras, appelschilletjes, hibiscus en pepermunt) en de Gingerally (gember, limoengras en groene thee). Voor de Re-Vitalizer werkte ik met groene rooibos uit Zuid-Afrika, gecombineerd met moringa en bessen, een ideale cafeinevrije thee. Daarnaast combineerde ik een klassieke rooibos met vlierbloessem en roosjes, die kreeg de naam Innerlove, deze is de ideale after-dinner thee. Om de serie compleet te maken stelde ik ook twee fruitthee’s samen: Ruby, met rood fruit en Sunset Glow, met exotisch fruit. Als laatste is er nog de Moonlight; een relax kruidenthee’tje op basis van lavendel, kamille en kruiden.

Van waar de naam AMBAR?

De naam AMBAR heeft een zeer gelaagde betekenis. Het is het Spaanse woord voor amber, de kleur van de traditionele zwarte thee, de thee die mijn mama altijd dronk toen ik klein was. Maar amber is ook een gemstone. Eentje die staat voor een momentopname, voor zen en rust, en ook dat is thee voor mij.

THEE.BEThee.be

Maar dat is niet alles. Want behalve mijn eigen theelijn steek ik ook mee mijn schouders onder het nieuwe platform Thee.be. Dit is dé online plek waar je mijn eigen theelijn AMBAR kan vinden, maar ook alle toebehoren en nog evele andere thee’tjes. Je vindt er een heel brede range van infusies en thees, van klassieke brandnetelthee over Turkse appelthee tot specialiteiten als Lapsang Souchong en Silver Needle bijvoorbeeld. Matchabowls en kloppers, waterketels op temperatuur, leuke theepotten en filters, onderzetters met een kaarsje,.. You name it! Ook educatie zal hier een prominente plek krijgen. Zowel interessante info over de herkomst, cultuur en geschiedenis van thee, alsook tips over hoe het perfecte kopje thee te schenken komen aan bod op de Thee.be blog.

Ik ben bijzonder trots dat ik na lang en hard werken zowel AMBAR als Thee.be mag presenteren aan je. Niet enkel de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen heeft het me gekost, ook slapeloze nachten, twijfels, vergissingen, best veel centjes en af en toe de moed die me in de schoenen zakte hoorde erbij. Maar gelukkig was de passie altijd veel groter dan de twijfel. En hier zijn we dan.. Twee en een half jaar later. En ik ben apetrots op het resultaat!

5 REACTIES

 1. Blij nog eens van je te horen. Begon je al serieus te missen. Wanneer komt er nog eens een boek uit . Groetjes sylvia uit maldegem

 2. Hoi Steffi, kan ik je thee ook in een winkel kopen? Pakketjes thuis laten leveren is hier geen optie. Er loopt nogal wat mis… Groetjes, Birgit

  • Hi Birgit,

   Momenteel nog niet maar we hopen binnenkort in wat meer fysieke winkels te liggen. Je kan alle AMBAR theetjes wel proeven én kopen bij Charlies in Antwerpen in de Volksstraat.
   We shoppen over de gehele Benelux dus mocht je ze op een ander adres willen laten toekomen, dat kan ook natuurlijk. 🙂

   Veel theeplezier!
   Groetjes,
   Steffi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks