Vacuüm blender: om alle voedingsstoffen te bewaren.

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Niet zo lang geleden gaf ik een workshop voor Byzoo, een in België redelijk onbekend merk dat nochtans een ge-weldig knap product heeft namelijk: een vacuümblender. Die ook nog eens heel toepasselijk: Giraffe heet. Als je net als ik een grote fan bent van smoothies en sapjes dan is dit misschien wel iets voor jou.

Ik gebruik vaak de bender, zeker alle dagen komt ie van het schap. Ik maak er sauzen mee, maal er haver of noten mee fijn, maak smoothies, drankjes, koude en warme soepen.. Noem maar op. Alleen hebben – vooral smoothies en koude soepen – de neigen om te schiften of een vies kleurtje te krijgen. Das niet enkel minder appetijtelijk, het wijst ook op oxidatie. Iedereen die regelmatig smoothies maakt weet dat je best de smoothie meteen opdrinkt ook. Maar soms wil ik die wel eens on-the-go meenemen, of als ik vroeger vertrek dan the boyfriend, een portie voor hem in de koelkast zetten. En dan komt deze vaccuümblender van Byzoo zeer goed van pas.

Mijn mama – wie chef is – is gek op vacuümkoken, het zero verlies aan voedingsstoffen spreekt haar enorm aan en terecht! Mij spreekt het ook aan, alleen dacht ik tot voor kort dat dit vooral iets was voor de grootkeukens, met dure grote toestellen enzo en waarschijnlijk veel ‘gedoe’. Dit blijkt allemaal nogal mee te vallen als ik de Giraffe van Byzoo bekijk, duidelijk op maat van particulieren, helemaal gepast voor in een normale keuken.

Hoe het werkt? Je doet je fruit/groenten/noten in de blender. Het bovenstukje zakt naar beneden en om te beginnen wordt de kuip vacuüm gezogen. Daarna begint het toestel te blenden. Hierdoor komt je geblend fruit dus op geen enkel moment in aanraking met lucht. Je kan perfect de kuip zo in de koelkast zetten en pas later uitschenken. Ook is er een optie om een deel uit te schenken en daarna de overschot opnieuw vacuüm te trekken. Zo is er wel eventjes lucht aan geweest maar stop je het oxidatieproces door de lucht weer te verwijderen. Ideaal dus om bv nog een portie te bewaren voor ‘s middags.

In dit filmpje wordt het proces mooi in beeld gebracht én kan je het verschil in effect zien met traditioneel blenden.

Nog meer weten over vacuüm blenden? Kan op de Facebookpagina van Byzoo.

Goed nieuws ook want mocht deze blender helemaal je ding zijn dan mag ik jou alvast een kortingscode geven waarmee je 10% krijgt op deze Giraffe: http://www.slowjuice.nl/byzoo-giraffe-vacuumblender.html

Heb jij ervaring met vacuüm blenden? Wat zijn je bevindingen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks