Wat mag je hond wel of niet van tafel krijgen?

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Honden hebben standaard wat anders op het menu staan dan mensen. Toulouse krijgt sinds kort biologische brokken van Edgard Cooper die van vers vlees gemaakt worden. Bij mijn ouders krijgt ze meestal kip met gepofte rijst. Maar Toulouse is ook een schooier – jep, ik ben dat type dat af en toe een stukje van mijn maaltijd onder de tafel steekt voor mijn liefste viervoeter. Not done volgens sommigen, haha! Deze week staat mijn allerliefste Toulousje nog in de Story, met mijn vraag aan de dierenarts: hoe kan je dat schooien weer afleren?

Maar als je toch van zin bent om je hond af en toe iets te geven van tafel dan is het heel belangrijk om te weten: wat mag een hond nu wel of niet mee schnibbelen van tafel? Dat chocolade echt slecht is voor honden weten de meesten wel. Maar wat is er nog zoal niet geschikt voor hondjes? Ik pluisde het voor je uit.

Gevaarlijk voor honden

Rozijnen, druiven, chocolade, macadamia noten, uien, avocado, koffie, thee, look, xylitol.

Zeker te limiteren

Zout, kaas, cashews, amandelen, tomaten, kersen, pinda’s, kaneel, honing en melk.

Toegelaten (in kleinere hoeveelheden)

Aardappelen, zoete aardappel, champignons, wortels, eitjes, blauwe bessen, popcorn, ananas, watermeloen, brood, blauwe bessen, maïs, erwten, sinaasappel, aardbeien, banaan, haver, appel, mango, rijst, broccoli, selder, kokos en scampi.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks