Haver-pompoenkoekjes met chocolade

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Nu mijn DETOX15 achter de rug is kan ik er weer invliegen in de keuken – of alleszins zonder enige restrictie. En misschien is het omdat ik haverkoekjes zo hard gemist heb tijdens mijn 15 dagen durende detox, dat ik daar zoveel inspiratie voor had dat dit receptje ontstaan is. In mijn nieuwe boek probeer ik ook steeds meer ‘sneaky veggies’ in mijn gerechten te steken. Groentjes waarvan je niet eens door hebt dat ze er in zitten en die je toch helpen aan je dagelijkse hoeveelheid te geraken.

Dit keer is het pompoen geworden. Ideaal om te maken wanneer je sowieso al met pompoen ging werken, voor de butternutlasagne bv.. Gewoon wat extra pompoen maken om in de koekjes te verwerken.

Ze zijn suuuuuper lekker en dat zeg ik niet alleen dat was ook het verdict van mijn proefkonijnen. Met dit recept maak je ongeveer 20 koekjes. Ze zijn vrij zacht van textuur en je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast. Maar ze zijn overheerlijk wanneer ze net uit de oven komen ook!

Haverkoekjes met pompoen en chocolade

Ingrediënten:

 • 100 gram haver
 • 100 gram havermeel (= havervlokken die door de blender gedaan zijn)
 • 1 mini butternut pompoen
 • 5 el kokosolie
 • 5 el ahorn (of meer naar smaak)
 • 1 ei
 • 100 gram pure chocolade (70% of meer)
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl natriumbicarbonaat
 • 3/4 tl kaneel
 • 1/4 tl gemberpoeder
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • flinke snuif zout

Hoe:

 1. Indien je niet nog pompoen over hebt van bv een vorige dag, schil dan de butternut, doe hem in stukjes en stoom of gaar hem. Maak er daarna puree van met een staafmixer of stamper. We willen 170 tot 200 gram pompoenpuree verkrijgen.
 2. Doe alle droge ingrediënten (behalve de chocolade), samen met alle specerijen samen in een kom en meng door elkaar.
 3. Doe ook alle ‘natte’ ingrediënten onder elkaar. Klut het ei onder het mengsel en let hierbij op dat je kokosolie voldoende afgekoeld is.
 4. Doe de pompoenpuree ook onder de natte ingrediënten.
 5. Meng nu de beiden kommen samen. Hak de chocolade in stukjes en doe ze onder het deeg.
 6. Schep met een lepel hoopjes van het mengsel op een bakpapier.
 7. Zet in een voorverwarmde oven op 175 graden voor zo’n 12 a 14 minuten.

Smakelijk!

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks