WIN: kookboek Healthy Is Funky

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Hmmm de geur van alweer een nieuw kookboek! Iets wat ik waarschijnlijk nooit beu zal worden! Want kan je ooit genoeg kookboeken hebben? I rest my case!

En al helemaal als het over gezonde gerechtjes gaat, dan breid ik mijn interne bibliotheek maar al te graag verder uit. Bovendien inspireren ze me altijd om nog meer zelf te experimenteren. Ik leer altijd wel weer combinaties waarvan ik niet wist dat ze bestonden, methoden waar ik nog niet aan gedacht had. En zo ook bij dit boek Healthy Is Funky van de immer sympathieke Mich Baron.

Healthy is FunkyHealthy Is Funky

Het is een veggieboek, iets waar veel mensen wat aan hebben, want to be honest.. we eten vaak veel te veel vlees. Zelf ben ik geen vegetariër maar ik noem mezelf wel graag ‘kwalitariër’. Waarmee ik wil zeggen: minder vlees maar meer kwalitatief. En met kwalitatief bedoel ik dan biologisch en onbewerkte vleeswaren. De frequentie? Maximaal 1 keer per week waarschijnlijk. Ik ben zelf meer fan van toch (heel) af en toe vlees te eten dan vlees volledig links te laten liggen, al zijn er voor dat laatste wel veel goede ethische en ecologische argumenten. Maar bon, long story short: we zouden alleszins allemaal wat moeten minderen met vlees en dus kan een kookboek met lekkere vegetarische recepten iedereen van pas komen denk ik.

In het verhaal van Mich herken ik veel van mezelf. Ook zij leefde een bijzonder unhealthy life, draaide helemaal om en had er waanzinnige effecten van. Sounds pretty familiar to me! Ze wil ene positieve boodschap brengen zonder iemand te verplichten om bijvoorbeeld vegetariër te worden. Ook daar kan ik me helemaal in vinden. En dat alles wil ze ook nog eens brengen op een funky manier. Bring it on! Oh ja, en ze legt ook nog eens de nadruk op het feit dat gezond eten alleen niet voldoende is, gezond zijn is zoveel meer dan dat alleen. Een vrouw naar mijn hart!

Een kookboek dat meer is dan recepten alleen heeft altijd een streepje voor bij mij. Alleen al voor de leuke foto’s zou je deze ‘Healthy is Funky’ willen! Bovendien geeft Mich geeft allerhande tips en verschillende ‘funky rules’ voor gezond te eten en te leven.

En nu het beste nieuws natuurlijk! Je kan er eentje winnen!!! 🙂 Joepie! Hoe? Ik houd het zoals gewoonlijk super simpel!

 1. Deze giveaway is voorbij maar heel binnenkort komen er weer! 🙂

Easy peasy! Volgende week vrijdag trek ik een winnaar!

 

26 REACTIES

 1. Ik kan dit boek zeker gebruiken omdat ik op zoek ben naar funky vegi gerechten en het meesten wat men aanbied in een resto saai is wil ik met dit boek men gerechten nieuw leven inblazen Ook sport ik veel en voeding geeft me energie : )
  Door veel groenten te eten ga ik ook minder spierpijn hebben plus het lijkt me een heel tof boek. DUIMEN MAAR!

  • Ik kan dit funky boek heel goed gebruiken. Sinds enkele maanden sport ik meer en maak ik stilaan de switch naar een gezondere levensstijl. Waarom? Omdat ik het beu was dat ik elke jaar een kg meer op de weegschaal zag verschijnen en om me beter in mijn vel te voelen. Het is een heel bewuste keuze geweest en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik voel me reeds veel beter en ben tot veel meer in staat elke dag opnieuw. Nu kan ik enkel nog wat inspiratie gebruiken om in de keuken toe te passen ☺️

 2. Hi Steffi, wat een waanzinnig inspirerende blog en fantastisch leuke giveaway! Sinds begin januari ben ik samen met mijn partner gezonder gaan leven. We hebben een knop kunnen omdraaien in ons hoofd en gezond eten is nu ook echt een levenstijl geworden. Omdat we vaak reizen, is het niet altijd even gemakkelijk healthy food te vinden. We houden er dan ook van wanneer we thuis zijn, heerlijke receptjes te ontdekken met een zo laag mogelijk low carb gehalte. Jouw blog in combinatie met dit fantastische receptenboek, zal ons gegarandeerd blijven inspireren om zo deze healthy way of life aan te kunnen houden. Thanks anyway for the chance x

 3. Yey, of course healthy is funky! Because they say – and it is true – that you are what you eat. Eat healthy, for you will be funky. You will be happy, you will be nature, you will be love! Isn’t there a better reason than fun and love to turn your body into the best place to stay?

  (Good luck everyone – and never forget, with or without the book, you’ll win so much more with that spirit!)

 4. Needs no comment zou ik zeggen,als het allemaal even lekker is als aan de toog bij de gezonde goesting komt het wel snor??

 5. Ik zou ook heel graag nog wat lekkere en gezonde receptjes leren kennen!
  Ik experimenteer graag met eten maar soms ontbreekt er wat inspiratie..
  Zo’n boek zou dus zeker goed van pas komen 🙂

 6. Ik probeer al zo lang mijn eetpatroon om te gooien, en gezond te eten in plaats van naar iets ongezond te grijpen, maar ik weet gewoon niet hoe en wat. Een duwtje in de rug zou wel handig zijn! Maar ik vind het belangrijk om nog altijd te kunnen genieten van eten, het mag niet als een straf aanvoelen

 7. Yey, of course healthy is funky! Because they say – and it is true – that you are what you eat. Eat healthy, for you will be funky. You will be happy, you will be nature, you will be love! Isn’t there a better reason than fun and love to turn your body into the best place to stay?

  (Good luck everyone – and never forget, with or without the book, you’ll win so much more with that spirit!)

 8. Ik deed een ‘verzoek tot aanschaf ‘ van dit boek in onze bib…..wauw wat een boek, wat een recepten. Sinds een half jaar ben ik begonnen met te gezond-igen 😉 om me te verlossen van pijnen en xtra kilo’s….En ik moet zeggen het helpt. Ik twijfel om het boek te kopen ..maar winnen zou nog leuker zijn 🙂

 9. Nieuwe en lekkere ideetjes , om nog wat meer zonder vlees te koken zou wel handig zijn! Misschien kan ik mijn vriend dan ook overtuigen om wat minder vlees te eten!

 10. Omdat ik sinds bijna een jaar mijn levensstijl volledig heb aangepast, gezond, biologisch en powerfood! Ik heb nu zoveel energie en I love my new way of life!! Ik eet nu vooral lekker en eigenlijk best wel veel…maar toch 20 kilo minder op de weegschaal! Veggi heb ik eigenlijk nog niet geprobeerd, dit kookboek kan daarom een perfecte aanvulling zijn en zou een speciaal plekje krijgen!!

 11. Sinds 13 jarige leeftijd vegetarisch en al even lang gepassioneerd door koken. Nu 28 en in het derde jaar van mijn doctoraat. Een uitdagend project met het oog op het helpen van een aanzienlijke patiëntenpopulatie, waar ik me dagelijks met plezier, veel energie en motivatie voor inzet, laat me s ‘avonds laat af en toe uitgeput in de zetel crashen. Ik voel mn lichaam snakken naar gezonde voedingsstoffen om me te laten recupereren na een lange dag werken. Jouw blog heeft me met verschillende receptjes hierin geholpen, vooral om de dag op dezelfde gezonde manier mee te beginnen. Als de receptjes in dit boek enigszins in dezelfde lijn liggen, dan zal ik het ongetwijfeld dagelijks gebruiken!

 12. Gezien we in september met de hele familie op vakantie gaan staan we tot dan op een strikte bikini-proof dieet. Graag enige inspiratie om gezond te blijven.

 13. Ik zou enorm blij zijn met dit boek! Ik eet al jaren (te) veel vlees en eigenlijk voel ik mij daar helemaal niet goed bij. Ik ben een dierenvriend en toch doe ik heel wat dieren leed aan door vlees te eten. Ik heb het al vaak gezegd mocht vlees niet meer netjes verpakt in de rekken te vinden zijn en ze geven mij een koe die ik dan zelf moet verwerken…. Het beestje zou tot haar laatste dag bij mij wonen en goed gesoigneerd worden 🙂 Als ze dan komt te sterven zo ik het zelf niet over mijn hart krijgen om het vlees op te eten.
  Nu de laatste maanden eet ik bewust minder vlees (3/week geen vlees) maar ik vind het nog niet voldoende. Omdat het mij soms aan inspiratie ontbreekt grijp ik dus vlug naar recepten die ik ken en vaak vlees bevatten.. wat extra inspiratie zou dus meer dan welkom zijn!

 14. Hey Steffi! Superleuk dat je een kookboek weggeeft, ik zou er alvast een aantal recepten van willen uitproberen! Zelf probeer ik steeds healthy te leven, als is dat dikwijls met wat minder creativiteit als jij ;). Vorig weekend maakte ik je gezond smoske met broccolibrood (zie @sagittabulens op Insta), super recept! Mijn collega’s waren echt jaloers… 🙂 Zeer benieuwd naar wat je volgende keer voor ons in petto hebt in de gezonde goesting. Grtz, Sagitta!

 15. Mijn creativiteit verloren, spinazie salade of zoete aardappel curry ooit gewaardeerd door mijn gezin. Nu lauw ontvangen met “Alweer? Papaaa!” Ik zit als kok muurvast en kan dus wel wat hulp/inspiratie gebruiken. Wij zijn al meer dan 15 jaar vegetarisch dus dit prachtige boek zou helemaal op zijn plek zijn.

 16. Ik volg Mich al lang via Instagram en geniet altijd zo van haar foto’s. Zij kan gezonde gerechten zo mooi en hip in beeld brengen, dat je er op slag zin in krijgt! Super hoe zij gezond koken zo funky kan maken! Ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten en vaak vegetarisch te koken, maar vaak ontbreekt het me wel aan inspiratie. Ik heb de ‘Healthy is Funky’ playlist alvast gedownload via Spotify, nu nog het boek hé! 🙂

 17. Ik eet al heel wat jaren (ongeveer 25jaar) vegetarisch en ja dan is de inspiratie soms even spoorloos. Het lijkt me ook een heel mooi boek en dat is toch wel aangenaam om dan nog uit te koken ook.

  Groetges

 18. Vandaag heb ik voor m’n gezin de kikkererwten pizza gemaakt. Een hele uitdaging voor mijn man die gruwelde bij het woord kikkererwtenmeel (dit komt nooit goed, dacht hij…) Maar tot zijn (en mijn 😉 ) verbazing vond hij die ZALIG lekker!!!! Ik zou dolgraag nog verder aan de slag kunnen met jouw recepten en m’n gezin gezonde EN lekkere recepten voorschotelen…

 19. Leuke actie! Ik zou graag dit boek winnen omdat ik vaak heel weinig inspiratie heb. Af en toe probeer ik iets nieuws maar vaak is het gewoon een variatie op een bestaand simpel receptje dat ik al in mijn hoofd had. Bovendien eet mijn vriend graag en veel vlees omdat hij anders zijn maaltijd niet compleet vindt. Dit boek zou mij kunnen helpen om hem hier een andere kijk op te geven 😉

  Groetjes!

 20. Vooral om mijn jongens te verrassen (ik had ze al eens kunnen foppen door te zeggen dat ze kippennuggets aan het eten waren maar het waren veggies !) en voor de inspiratie natuurlijk !!!

 21. Mijn creativiteit verloren, na 15 jaar als vegetarische thuiskok zit ik muurvast. Broodkoekjes en vegetarische lasagna ooit gewaardeerd door mijn gezin, worden nu lauw ontvangen met teleurgesteld gemompel van “Alweer?? Pappa!” . Verdwalen in een oerwoud van hetzelfde zie ik niet langer zitten, ik heb hulp nodig en snel ook. Healthy really is Funky, maar nog niet op onze eettafel, dus doe ik zeer graag mee in de hoop straks mijn dierbare te verrassen met iets overheerlijks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks