Na een aantal zonnige dagen en een plotse stijging van de temperaturen weet ik het heel zeker: โsummer is just around the corner!โ.ย Ik heb mij dan ook al stevig laten gaan op het vlak van kleurrijke rokjes en kanten topjes zonder mouwen. Jup, zelfs al bikiniโs ingeslagen. Maar behalve dat heb ik ook al super veel zin om grote kommen sla te maken. Mijn motto is: EAT A SALAD EVERYDAY. Maar de zomer maakt dat toch extra aanlokkelijk, niet?
De afgelopen weken waren bijzonder en ook bijzonder heavy. Want binnen een paar dagenย komt mijn eerste healthy food programma op tv: De Gezonde Goesting. Elke dinsdag om 17u30 en nog een keer om 21u15 op njam! Ik hoef je er niet bij te vertellen dat ik daar beyond excited over ben zeker? De opnames waren ongelooflijk leuk en ik ben het ganse topteam super dankbaar. Er is niks leuker dan fijne en ondersteunende collegaโs โ in elke job trouwens, maar al helemaal als je toch een beetje zenuwachtig aan zoโn nieuw avontuur begint. Na een paar lange draaidagen en veeeel dagen voorbereiden ben ik toch ook blij dat ik weer in mijn eigen keuken rustig wat kan experimenteren en ben ik ook blij dat ik jou nog eens een nieuw receptje kan voorschotelen.
Een heerlijke โ en momenteel mijn favoriete โ lente salade op basis van zoete aardappel. Ik ben gek op zoete aardappel. Het is รฉรฉn van die ingrediรซnten die ik standaard in huis heb.
Ondertussen is de eerste aflevering van De Gezonde Goesting voorgesteld aan bloggend Vlaanderen. Tijdens de bloggersbrunch werd ook deze salade goed ontvangen. Nog een reden om hem dus eens voor te schotelen.
Ik schrijf het recept hieronder uit zonder al te veel exacte hoeveelheden. Het is een slaatje en dus laat ik je graag experimenteren met hoeveel van wat daar in gaat. Dat doe ik trouwens ook zo! Wil je graag wat meer koolhydraten? Voeg nog wat zoete aardappel toe? Zot op geitenkaas? Scheppen maar! Niet zo zo van paprika? Eruit die handel. Recepten die je kan tweaken, gotta love them!
Ingrediรซnten:
- Grote zoete aardappel
- 1 ui
- Spinazie
- Paprika (in blokjes gesneden)
- Luchtige geitenkaas
- Rode bieten scheuten
- Zonnebloempitten
- Koudgeperste koolzaadolie
- Kokosolie
Hoe:
- Snij de zoete aardappel in blokjes en de ui in stukjes. Leg op een ovenplaat, doe er wat kokosolie over en wat zout. Gaar op 180 graden tot de zoete aardappels klaar zijn. Laat daarna afkoelen.
- Tos alle ingrediรซnten onder elkaar.
- Overgiet met wat koudgeperste koolzaadolie.
Serve and enjoy!
Bekijk deze zoete aardappel salade nu ook in โAlle Dagen Slaโ
Beste Steffi ik vind jou recepten geweldig dank je wel