Zoete aardappel salade

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Na een aantal zonnige dagen en een plotse stijging van de temperaturen weet ik het heel zeker: ‘summer is just around the corner!’. Ik heb mij dan ook al stevig laten gaan op het vlak van kleurrijke rokjes en kanten topjes zonder mouwen. Jup, zelfs al bikini’s ingeslagen. Maar behalve dat heb ik ook al super veel zin om grote kommen sla te maken. Mijn motto is: EAT A SALAD EVERYDAY. Maar de zomer maakt dat toch extra aanlokkelijk, niet?

De afgelopen weken waren bijzonder en ook bijzonder heavy. Want binnen een paar dagen komt mijn eerste healthy food programma op tv: De Gezonde Goesting. Elke dinsdag om 17u30 en nog een keer om 21u15 op njam! Ik hoef je er niet bij te vertellen dat ik daar beyond excited over ben zeker? De opnames waren ongelooflijk leuk en ik ben het ganse topteam super dankbaar. Er is niks leuker dan fijne en ondersteunende collega’s – in elke job trouwens, maar al helemaal als je toch een beetje zenuwachtig aan zo’n nieuw avontuur begint. Na een paar lange draaidagen en veeeel dagen voorbereiden ben ik toch ook blij dat ik weer in mijn eigen keuken rustig wat kan experimenteren en ben ik ook blij dat ik jou nog eens een nieuw receptje kan voorschotelen.

Een heerlijke – en momenteel mijn favoriete – lente salade op basis van zoete aardappel. Ik ben gek op zoete aardappel. Het is één van die ingrediënten die ik standaard in huis heb.

Recept zoete aardappel salade

Salade van zoete aardappelen

Ondertussen is de eerste aflevering van De Gezonde Goesting voorgesteld aan bloggend Vlaanderen. Tijdens de bloggersbrunch werd ook deze salade goed ontvangen. Nog een reden om hem dus eens voor te schotelen.

Ik schrijf het recept hieronder uit zonder al te veel exacte hoeveelheden. Het is een slaatje en dus laat ik je graag experimenteren met hoeveel van wat daar in gaat. Dat doe ik trouwens ook zo! Wil je graag wat meer koolhydraten? Voeg nog wat zoete aardappel toe? Zot op geitenkaas? Scheppen maar! Niet zo zo van paprika? Eruit die handel. Recepten die je kan tweaken, gotta love them!

Ingrediënten:

 • Grote zoete aardappel
 • 1 ui
 • Spinazie
 • Paprika (in blokjes gesneden)
 • Luchtige geitenkaas
 • Rode bieten scheuten
 • Zonnebloempitten
 • Koudgeperste koolzaadolie
 • Kokosolie

Hoe:

 1. Snij de zoete aardappel in blokjes en de ui in stukjes. Leg op een ovenplaat, doe er wat kokosolie over en wat zout. Gaar op 180 graden tot de zoete aardappels klaar zijn. Laat daarna afkoelen.
 2. Tos alle ingrediënten onder elkaar.
 3. Overgiet met wat koudgeperste koolzaadolie.

Serve and enjoy!

Bekijk deze zoete aardappel salade nu ook in ‘Alle Dagen Sla’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks