Winding down, met YOGI

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Yes peeps, het nieuwe jaar is in aantocht! En ik weet niet hoe het bij jou zit maar hier is het nog stevig druk. Er ligt nog een hoop werk op de plank en ik timmer ook al volop aan de plannen voor 2019 (soon more! Ik kan niet wachten om je er alles over te vertellen!). Tel daar nog eens de lange zoektocht naar de juiste cadeautjes en de kerst-menu-stress bij en je komt al gauw uit op een zwaar overladen eindejaar. En tóch probeer ik dezer dagen extra momentjes rust in te lassen. Want het eindejaar is ook voor ‘winding down’, om even de teugels wat losser te laten. En als je het mij vraagt is de grootste kunst: ontspannen te midden van alle drukte. Want op vakantie kunnen we allemaal ontstressen maar wat als dat er nu even niet in zit? Hoe ontspan je dan?

As you know zijn twee van mijn beste ontspanningsmomentjes diegene met yoga en thee! Yoga las ik in om mijn lijf even helemaal in te spannen om vervolgens zalig te óntspannen. Dat doe ik liefst in de yogastudio maar heel vaak ook gewoon thuis (al zeker in drukke periodes wanneer ik niet altijd tot in de studio geraak). Maar ik heb ook veel ‘kleine ontspanningsmomentjes’ door de dag heen. En yes.. dat doe ik met thee. Het is moeilijk neer te typen hoe hard ik wel van een theetje kan genieten. Dat eerste slokje in de ochtend: héérlijk! Maar ook tussendoor, wanneer ik van een meeting kom, tussen twee artikels door, na een lange repetitie, tijdens opnames.. En ga zo maar door. Het is alsof ik er altijd even mijn batterijtjes mee kan opladen én het is een echt zen-momentje voor mezelf. Je hoort het al I love tea!

Nieuwste aanwinsten in mijn thee-kast (heb ik echt trouwens!)? De ‘Ginger Orange’, de ‘Immune Strength’ en de ‘Sweet Dreams’ van YOGI. De Ginger Orange is perfect voor koukleumen zoals ik, hij is ook pittig en fruitig en door de stevige portie gember geeft hij ook veel energie! Gember bevat heel wat anti-inflammatoire stofjes, die we goed kunnen gebruiken omdat we in onze Westerse wereld allemaal last hebben van laaggradige ontsteking, wat op termijn niet goed voor ons is.

De Immune Strength heb ik de laatste week vooral gedronken – zoals je misschien op m’n insta al kon zien. De afgelopen week had ik wat last van m’n keel, wat bij mij meestal een teken aan de wand is dat ik wat moet opletten en goed voor mezelf moet zorgen. De temperaturen schommelen en we kregen een eerste échte koude prik. Tel daarbij nog wat eindejaarsstress en je kan je inbeelden dat je immuunsysteem stevig onder druk staat. Extra reden om dit theetje te schenken én idealiter daarbij ook wat tijd voor jezelf in te lassen.

De Sweet Dreams is al langer een van m’n favorieten. Ik monitor mijn slaap zeer goed. Slapen is een essentieel stuk van een heathy lifestyle voor mij. Ik besteed er in mijn IMPACT lezing een gans hoofdstuk aan, net omdat het zo’n grote invloed op je heeft. Wie beter slaapt zal ook z’n imuunsysteem beter soigneren en zo zie je maar weer dat een healthy lifestye een invloed heeft op alle domeinen van je leven. Maar beter slapen is niet voor iedereen gemakkelijk. ’S Avonds schenk ik nooit (echte) theetjes (je weet wel: zwarte, groene of witte thee, van de Camellia Sinensis ofwel ‘de theeplant’) maar wel kruideninfusies. Theeblaadjes van de Camillia Sinensis bevatten namelijk cafeïne, een stimulans die je liever ’s avonds wil vermijden. Ik dacht altijd dat dat bij mij niet zo’n impact had, ’s avonds laat nog thee drinken, maar toen ik het begon te laten moest ik algauw toegeven dat ik toch nog iets beter sliep. Vandaar dus: kruideninfusies. En als die dan ook nog eens mijn slaap ondersteunen dan ben ik helemaal tevreden! In de ‘Sweet Dreams’ van YOGI vind je valeriaan, rooibos en honeybush. Drie kruiden die je nachtrust kunnen ondersteunen.

Hoe ontspan jij tussen alle drukte dezer dagen? Let me know in de comments hieronder!

Waar je YOGI kan vinden? YOGI kan je in de meeste biologische en natuurwinkels vinden, check de website voor een verkooppunt in jouw buurt.

YOGI tea

YOGI tea

steffi vertriest yogi

 

3 REACTIES

  1. Koken en bakken is heerlijk ontspannend tijdens de vakantiedagen! Intussen zit daardoor mijn vriezer weer pakvol gezond lekkers voor een snel avondmaal of om eens stiekem te gezondigen ?? Deze week trouwens terug tijd om de fitnessroutine op te pikken wat ook heel ontspannend kan zijn! Healthy body – healthy mind ??

  2. Tussen alle drukte door kan ik eens ‘thuiskomen ‘ bij mijn ouders. Ze zijn 84 en stralen alle rust uit. Net iets wat je goed kan gebruiken tijdens deze drukke dagen in de bakkerij. Eventjes na of voor sluiting binnenwippen en batterijtjes zijn weer opgeladen voor de volgende drukke dag. Tijd nemen en er gewoon eens zijn Zalig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks