Mijn favoriete 10 minute home exercises

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

The holidays are coming en omdat we dan allemaal naast genieten ook ons best willen doen om gezond door de feestdagen te komen dacht ik alvast mijn favoriete home exercises te delen.

Kleine workoutjes die je thuis kan doen, ik doe ze steeds vaker. Uiteraard probeer ik waar het kan zoveel mogelijk yoga sessies in te lassen. En ook daar heb ik voorkeuren. Liefst van al ga ik naar de yogastudio, daar kan ik me het best focussen en ben ik ook even écht uit mijn omgeving wat beter is om m’n hoofd leeg te maken. Maar soms heb ik niet voldoende tijd om een sessie van 90 minuten in te lassen bv (plus nog extra tijd om naar daar te fietsen), dan gaat mijn voorkeur naar een korter yogasessietje thuis waar ik tegenwoordig een speciale plek voorzien heb om m’n yoga te doen!

Steffi Vertriest - sport yoga
Wearing: TRIACTION by Triumph 

Maar er zijn zo van die periodes dat ook die er gewoonweg niet van komen. Zeker in deze tijd van het jaar wanneer ik vecht tegen de deadlines om alles rond te krijgen voor het einde van het jaar. Dus focus ik dan maar op bewegen in het algemeen. Vroeger schrapte ik dan meestal beweging of sport gewoon even uit m’n to-do, ‘nu heel even focussen op werk en er daarna weer in vliegen’ zei ik dan tegen mezelf. Maar ik merk dat het me altijd wat moeite kost om daarna weer in gang te schieten. Daarom doe ik tegenwoordig korte home exercises. Soms verzin ik ze gewoon zelf maar steeds meer kijk ik ook filmpjes online. Gewoon omdat ik dan breinloos kan volgen wat de persoon in het filmpje doet – gewoon volgen, wat kan dat zalig zijn! En, en plus, je houdt het ook langer vol als iemand het mee met je doet (zelfs al is het maar een filmpje en staat die persoon niet écht op deze moment mee met je te zweten!)

Steffi Sport Vertriest
Wearing: TRIACTION by Triumph 

Wanneer ik ze doe? Ik werk vaak van thuis uit en dan doe ik ze liefst tussen het werk door. In de nieuwe studie (KPNI) die ik volg wordt veel aandacht besteed aan de verbluffende nadelen van veel zitten. In de lessen moeten we elke 30 minuten iets van beweging doen (zo’n twee minuutjes) en dat probeer ik dus ook thuis aan te houden. Zijnde dan wel kort en om de zoveel tijd een 10 minute workout.

Hieronder deel ik een aantal video’s die ik leuk vind als home training!

Een van m’n favorietjes zijn de workouts van het Popsugar fitness kanaal. Ik vind ze meestal niet al te zwaar maar op het einde heb ik toch het gevoel dat ik m’n lichaam echt heb laten werken. Je hoeft er niet per se voor in sportkledij te zijn (nou ja, als het kan is het wel handig uiteraard), das ook mooi meegenomen. Al zou ik het wel op platte schoenen of eventueel op blote voeten doen.

Van hetzelfde kanaal vind ik ook deze leuk. Iets moeilijker om in je werkoutfit te doen, maar zeker een haalbare 10 minute workout!

Af en toe werk ik ook wel eens aan iets specifiek. Armen, benen of.. yup: that ass!  Ik kies meestal workout video’s aan de hand van de vibe die ze brengen. En zo belandde ik ook bij dit kanaal..

En dan zijn er de HIIT oefeningen natuurlijk, the heavy stuff. Deze vind ik heel leuk omwille van de cleane video én omdat ik de timing mooi in het oog kan houden – vooral als het wat zwaarder wordt kan dat wel handig zijn. Een klein nadeel is dat er geen muziek bij is, maar het voordeel is dat ik dan m’n eigen playlist kan laten draaien!

Trampoline springenAangezien dit hoogstwaarschijnijk m’n laatste sport-post is van dit jaar wil ik graag nog even TRIACTION (yes, waarvan al die mooie outfitjes en sport BH’s altijd vandaan komen) graag nog eens in de kijker zetten en ze bedanken voor alweer een jaar van een geweldig ambassadeurschap. Heel fijn om met zo’n leuk bedrijf en allemaal toffe mensen te mogen samenwerken. Dikke dikke dikke merci!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks