5 Boeken ‘for the soul’ die je gelezen moet hebben.

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Lezen was niet altijd m’n ding. Ik was als kind zeker geen lezer en zelfs in mijn volwassen levensjaren heeft het lang geduurd vooraleer ik echt de kriebel te pakken kreeg. Ik denk dat dat komt omdat ik nooit echt m’n genre vond. Occasioneel las ik wel eens een boek en op vakantie misschien wel meerdere maar ik kan me boeken herinneren waar ik langer dan een jaar over deed om ze uit te lezen, eens ik weer thuis was uit het buitenland bijvoorbeeld.

Tot ik non-fictie boeken begin te lezen. Eerst vooral food- en health gerelateerd toen ik mijn passie voor gezonde voeding begon te verdiepen en nu vooral wat ik noem ‘soul-books’. Dat zijn boeken die meestal over het leven, introspectie, mindset en spiritualiteit gaan. En daarvan heb ik er 5 opgelijst hieronder. Niet enkel zijn ze inhoudelijk zo sterk, maar het lezen an sich is enorm ontspannend. Ze geven hoop, controle en vrijheid in je denken.

New Earth – Eckhart Tolle

New Earth - Eckhart TolleDe opvolger van zijn eerste boek ‘The Power Of Now’. Over de kracht van hier en nu te leven maar ook praktisch hoe je jezelf dat kan aanleren. Het boek leert je hoe je je ego herkent, het stuk van je dat zichzelf voedt met drama, en ook hoe je dit meer en meer kan loslaten. Heel boeiend is ook hoe hij vertelt over ‘the painbody’ of ook wel het pijnlichaam genoemd. Een soort geheugen aan pijnlijke verhalen uit het verleden, wat zichzelf in stand houdt door zich te voeden met dezelfde pijnlijke verhalen.

Een boek dat iedereen zou moeten lezen. Zowel voor New Earth als voor The Power Of Now heb ik echt mijn tijd genomen om het te laten inzinken. Het zat letterlijk maanden lang in mijn handtas en ik las er de ganse tijd kleine stukjes in.

Je vindt dit boek ook in het Nederlands: Een Nieuwe Aarde. In het Engels: A New Earth.

Wil je starten met zijn eerste boek dan kan dat ook: De Kracht van Het Nu.
Zijn eerste boek in het Engels: The Power Of Now.

€11,99
€12,35
24,50
€22,95
€22,50

The Untethered Soul – Michael A. Singer

The Untethered Soul - Michael A. SingerOh wat heb ik genoten van dit boek. Voor iedereen die al wat met meditatie bezig is kan dit boek een ware verdieping zijn van je practice. Het geeft een prachtige kijk op het leven en het kan je ook helpen om beter om te gaan met emoties.

Hij legt prachtig uit hoe je je openheid moet bewaren wanneer iets je pijn doet. Alleen dan kan de emotie door je heen gaan en vermijd je een opeenstapeling ervan.

Een prachtig boek, in kleine hoofdstukjes opgedeeld, leest heel makkelijk en voedt de ziel.

Je vind het boek ook in het Nederlands: Geluk zonder voorwaarden.
Het boek in het Engels: The Untethered Soul.

The Four Agreements – Don Miguel Ruiz

De vier inzichtenDeze Mexicaanse schrijver schrijft over de filosofie van de tolteken. Een oude beschaving in Mexico omstreeks de tiende tot de twaalfde eeuw. Het gaat in dit boek om de ‘vier inzichten’. Vier levensregels die je leven beter maken. ‘Be impecable with your word’, ‘Don’t take anything personally’, ‘Never assume’ en ‘Always do your best’. Of in het Nederlands: ‘Wees onberispelijk in je woorden’, ‘Vat niets perssonlijk op’, ‘Maak geen assumpties’, ‘Doe altijd je best.’.

Mooie levenswijsheden in een boek gegoten dat iedereen zou moeten lezen. Heel makkelijk geschreven (daarom ook makkelijk in het Engels te lezen, als je je Engels wat wil bijschaven tegelijkertijd). Ik ben een groot voorstander om te lezen in de taal waarin het boek oorspronkelijk geschreven werd. Bij deze is dat het Spaans, dus als je Spaans goed genoeg is: go for it. Zelf ben ik nu het vervolg in het Spaans aan het proberen: El Quinto Acuerdo.

Het boek in het Nederlands: De Vier Inzichten.
Het boek in het Engels: The Four Agreements.
Het boek in het Spaans: Los Quatros Acuerdos.

Loving what is – Katie Byron

Vier vragen die je leven veranderenKatie Byron is een Amerikaanse spreekster die bekend staan voor ‘the work’. Het boek bestaat uit theorie over ‘the work’ aangevuld met transcripties van gesprekken meet mensen over allerhande verschillende thema’s die spelen in het leven van mensen.

Het komt altijd neer op vier vragen: ‘Is it true?’, ‘Can I absolutely know it is true?’, ‘How do I react when I think that thought?’ en ‘Who would I be without that thought?’.

Een mooi boek vol relativerende inzichten. Aangevuld met praktische tips hoe je zelf ‘the work’ kan toepassen op je leven.

Het boek in het Nederlands: Vier vragen die je leven veranderen.
Het boek in het Engels: Loving What Is.

€22,93

Untamed – Glennon Doyle

Untamed - Glennon DoyleMomenteel op nummer 1 van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Insprirerend, prachtig geschreven met heel mooie en verzachtende inzichten. Het boek bestaat uit allemaal kleine hoofdstukjes waarin Glennon Doyle schrijft over haar leven. Ongelooflijk herkenbaar, hoopgevend en hartverwarmend. Ik heb ongelooflijk veel gehuild bij dit boek. Een absoluut groots schrijftalent. Het boek is denk ik eerder voor vrouwen, maar ook als man kan je er ongetwijfeld heel wat uit halen.

Het is mijn favoriete boek om kleine stukjes uit voor te lezen aan anderen – ik hou namelijk van voorlezen, hihi.

Niet twijfelen maar kopen deze!!

Het boek in het Nederlands: Ongetemd leven.
Het boek in het Engels: Untamed.

€22,99

Heb je zelf goede aanraders voor ‘soulbooks’? Deel het in de comments hieronder en inspireer anderen!

9 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks