5 x gezond eten in Antwerpen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik ben een stadsmus uit ‘de koekenstad’ zoals mijn overgrootmoeder dat altijd zo mooi verwoordde. Na al die jaren ben ik nog steeds verwonderd over de schoonheid van Antwerpen. Gewoon rondlopen in de stad, in mijn eentje. Lekker gaan ontbijten op zondag bijvoorbeeld en daarna de antiekwinkeltjes afschuimen in de Hoogstraat. De Nationalestraat doorkruisen en daarna een lekkere salade verorberen. En afsluiten met een healthy green juice. Of course..

Eten is een deel van een stad bezoeken – in mijn opinie. Wanneer ik op citytrip ga naar het buitenland dan gaat het grootste deel van mijn research naar de eetgelegenheden. Gezond en lekker maar vooral authentiek is waar ik naar op zoek ga. En ook mijn gezelschap probeer ik te selecteren op basis van hun eet-interesse. Niks zo vervelend dan het type ‘voor-mij-maakt-het-niet-uit-zenne’. Ulgh (emoji: draaiend met de ogen).

Ik heb al een paar keer mailtjes gekregen voor tips in het Antwerpse en dus leek het mij een goed idee om een aantal gezonde restaurants en eetgelegenheden op een rijtje te zetten. Ik stel je vijf van mijn favorietjes voor. Het zijn echt healthy schmealthy zaakjes. Uiteraard zijn er ook heel wat gezonde gerechten bij andere zaken waar de focus niet per se op healthy ligt. Ik denk aan een lekkere verse vis bij de Fiskebar, een granola bij Charlie’s of een lekkere salade bij Mint bijvoorbeeld. Maar for now, even over de super duper healthy plekjes.

Gezond eten antwerpen eten vol leven

Eten vol leven

Ik kop binnen met een topper. Raw food, vegan, low-carb, glutenvrij,.. You name it! Wie op zoek is naar een maaltijd boordevol groenten, noten en zaden en fruit is hier aan het juiste adres. Mijn persoonlijke favoriet is de courgetti pasta! Eeeeen.. Eén van de weinige plaatsen in antwerpen waar je een shotje RAW tarwegras kan krijgen.

Adres: Minderbroedersrui 52, 2000 Antwerpen
http://www.etenvolleven.be/

TAN Antwerpen gezond eten

TAN

Wie ‘s avonds zichzelf op een lekkere en gezonde maaltijd wil trakteren of samen met vriendinnen een heerlijke lunch wil doen, zit goed bij TAN. De prijsklasse is wat hoger maar je krijgt er wel veel voor in de plaats. Alles is biologisch en de focus ligt op levend voedsel. Raw food, slow food, gluten- en lactosevrij,.. You name it! De zaak zelf is trouwens helemaal volgens de Feng Shui regels ingericht.

Adres: De Burburestraat 6, 2000 Antwerpen
http://tanclub.org/

Lombardia salade gezond eten antwerpen

Lombardia

Waarschijnlijk één van de bekendere healthy adresjes in het Antwerpse. En dat was het al lang vooraleer healthy ook trendy werd. In een lekker kleurige en alternatieve sfeer kan je hier lekkere biologische gerechten krijgen. Het is de ideale gezonde lunchplaats tijdens een middagje shoppen. Mijn favoriet? De Beasty Boy! Een broodje met meer groenten dan brood en met warme zoetzure kip ertussen. Ook voor wie glutenvrij, graanvrij of lactosevrij eet zijn hier heel veel opties. Nog een extra reden om te gaan? De immer sympathieke uitbater Alain!

Adres: Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
http://www.lombardia.be/

Raw salad company gezond eten antwerpen

RAW Salad Company

Lange dag voor de boeg en geen tijd om gezellig te tafelen smiddags? Nee je hoeft niet per se dat broodje americain in de kantine te verorberen. Bij de RAW Salad Company kan je gewoon een RAW lunch afhalen voor waar en wanneer je maar wil. Mijn favoriet is de raw pad thai en liefst nog aangevuld met één van hun rauwe dessertjes.

Adres: Kammenstraat 55, 2000 Antwerpen
http://www.rawsaladcompany.be/

Bio Bistro Native gezond eten antwerpen

Native

Een verborgen parel in Antwerpen. Ideaal voor wie tijdens een middagje shoppen in Antwerpen zich even wil terugtrekken in een klein, gezellig en rustig barretje met allemaal gezonde en lekkere dingen. De menu varieert maar als de salade met pompoen, quinoa en geitenkaas er op staat kan ik deze zeker aanraden.

Muntstraat 8, 2000 Antwerpen
http://www.nativefood.be/

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks