Bosbessen taartjes met platte kaas (zonder bakken)

Leestips

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Detox groentesap

Ochtendrituelen, ik heb er verschillende zowel qua voeding, beweging als verzorging. As you know ben ik een grote fan van citroenwater 's ochtends. Maar...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Pink ambition baby! Nee niet dat TV-programma op VIJF maar wel deze uber schattige gezonde(re) bosbessentaartjes die geen bakken vereisen. Mocht je geen oven hebben dan is dit dus zeker wat voor jou!

Voor de vulling gebruik ik platte kaas. Volle platte kaas! Laat je niet vangen door light producten, er mag dan wel minder vet in zitten, je weet door wat die vervangen wordt he? Juist. Suiker. En dat is een veel grotere boosdoener. Bovendien ondergaan light producten extra processen die de nutritionele waarden alleen maar naar beneden halen. Long story short; kies voor volle platte kaas.

In dit receptje gebruik ik geen meel. De bodem van deze taartjes bestaat uit noten, kokos en dadels als zoetmaker. Glutenvrij, graanvrij en vrij van geraffineerde suiker dus. Score! De vulling bevat platte kaas en dus ook wat lactose. Maar wist je dat ongeveer 90% van de lactose-intolerante/gevoelige mensen wel yoghurt kunnen verdragen?

Voor de vulling zoet ik nog wat bij met koudgeslingerde honing. Waarom koudgeslingerd? Omdat dan alle goede stoffen (denk vitaminen, mineralen en enzymen enzo) bewaard worden. Dit is zo omdat er geen verwarming plaats vindt. In de vulling doen we ook wat chia zaadjes, ze helpen de structuur wat dikker te worden en bevatten omega 3, proteïnen en antioxidanten. Sounds good no?

taart bodem zonder bakken

RAW taartjes cashew bodem

Ingrediënten:

  • 60 gram fijngemalen kokos
  • 100 gram cashews
  • 10 dadels (ontpit)
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram (diepvries) rode vruchten
  • 3 eetlepels chia
  • 2 eetlepels koudgeslingerde honing
  • 200 gram volle platte kaas

hoe:

  1. Doe de kokos, cashews, dadels en het zout in een blender en mix tot het een kleverige massa wordt. Duw telkens een beetje van dit deeg in een cupcake-tray. Zet in de koelkast.
  2. Verwarm in een steelpannetje de rode vruchten. Plet ze met een vork tot een gladde massa. Haal van het vuur en doe er de chiazaden bij en de honing bij. Doe in een kom en laat even afkoelen. Doe vervolgens de platte kaas erbij.
  3. Giet de bosvruchtenmassa in de cupjes. Zet in de koelkast voor minstens 3 uur.

Smullen!

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks