5x Gezonde salade inspiratie

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vergeef me mijn taalgebruik maar.. WTF is dat met het weer in België deze zomer?? Na heerlijk te relaxen op Ibiza (healthy tips voor dit prachtige eiland vind je hier) heb ik hier al bijna alle dagen mijn paraplu opgestoken. Jeez. Mahaar.. er zou beterschap op komst zijn.. ‘Zou zijn’ want je weet het nooit hier he. Anyways ik wilde je alvast wat inspiratie geven voor salades die je makkelijk op tafel kan toveren wanneer het weer plots zou keren. Of gewoon eender wanneer, want weer of geen weer, slaatjes zijn gezond én lekker!

Maar ze zijn ook moeilijk. Vind ik. Als je verder wil gaan dan gewoon sla en tomaten – wat sommigen van mijn vrienden nog steeds verstaan onder een salade – dan komt er wel wat meer bij kijken dan gewoon groenten wassen en snijden. Bovendien wil ik échte gezonde slaatjes. Niet met mayonaise of dressing vol slechte vetten en bewaarmiddelen. Ik wil échte guilt-proof slaatjes met heel veel smaak. En daarom heb ik voor de zomer uitgebreid geëxperimenteerd met salades. Samen met Njam heb ik ze in een super leuke online reeks gestoken: Alle Dagen Sla.

Heel de zomer komt er elke week een slaatje online. Ondertussen zijn we vijf weken ver en daarom wilde ik al eens enkele slaatjes op een rij zetten voor jou.

Gezonde salade met peer, walnoten en geitenkaas

Ingrediënten:

Zoete aardappel salade

Ingrediënten:

 

Verse tonijn en zeewier salade

Ingrediënten:

Linzensalade met citroendressing

Ingrediënten:

Italiaanse Quinoa Salade

Ingrediënten:

Ziezo, weer een hele boel slaatjes om mee aan de slag te gaan. Voor een barbecue onder vrienden of gewoon lekker voor jou alleen!

2 REACTIES

  1. hallo steffi,

    ik ben echt verslaafd aan jouw programma ,de goede goesting,heb al veel recepten uitgeprobeerd,je geeft een duidelijke uitleg,ook op een aangename wijze
    Ben in de boekenhandel op zoek gegaan naar kookboeken van jou,maar die zijn er niet,komen die nog in de toekomst,handig om snel recepten te vinden zoals Pascal Naesens

    proficiat met de fijne recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks