Cosy moments: tips voor tafeldecoratie

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ben ik de enige die altijd emo word van de feestdagen? Dit jaar leek het nog erger te zijn dan anders.. Ik heb met kerst zelfs een speech afgestoken over hoe dankbaar we mogen zijn met z’n allen samen aan een tafel te zitten waar we eten in overvloed op hebben staan (jup, met rechtstaan en tegen het glas tikken erbij enal!).

Voor m’n kersttafel ben ik dit jaar dan ook all the way gegaan en heb ik me allerhande nieuwe snufjes aangeschaft op Collishop. Na de vele reacties op Instagram dacht ik ook eens een postje te schrijven over tafeldecoratie. Want gezellig tafelen, das genieten en genieten is goed voor je gezondheid.

Kerst tafel decoratie

Start met een visie

Begin niet zomaar vanalles op tafel te zetten. Al heel snel heb je dan een kakafonie van ditjes en datjes die op zich allemaal mooi zijn maar tezamen de match verliezen. Denk op voorhand na over welke kleuren en welke look je wil. Alleen zo bekom je het gewenste resultaat.

More is more 

Geen regel maar wel een trend. De tafeldecoratie is dezer dagen heel aanwezig. Niet te clean of minimalistisch maar net veel dingen tegelijk. Kaarsen, decoratieve schotels, edelstenen, kandelaars,.. het kan allemaal. En zélfs allemaal samen.

Gebruik bloemen en planten

Geen tafel die er zo gesofisticeerd uitziet als diegene die ‘leeft’. Ze geven je tafel een natuurlijke en frisse uitstraling en stralen ‘natural vibes’ uit. Je kan de bloemen in kleine aparte vaasjes steken en over de ganse tafel verdelen, maar je kan ze ook gewoon op tafel leggen of hip tussen je servet steken. Ook planten kunnen perfect, mos op tafel is super hip maar tijdens de wintermaanden is ook een stukje dennen heel leuk.

Stapelen

Een WOW-tafel is gestapeld, de borden staan al op elkaar (met het soepbord bovenaan) en idealiter werk je nog met een onderzetbord ebij. Voor mijn kersttafel bijvoorbeeld gebruikte ik houten schijven als onderzetters. Ook al het bestek ligt er al en zowel wijn- als waterglazen staan al op tafel.

Tafeldecoratie zomer tips

Centraal kunstwerkje

Wat ook altijd werkt is een ‘centre piece’, een in het oog springend kunstwerkje dat centraal op de tafel staan. Kies bij een ronde tafel bijvoorbeeld voor een oversized schotel die je helemaal aankleed. Op een lange tafel kan je een lang stuk hout of een lang stuk marmer zetten en dat bekleden met bloemen en kaarsen. Let met de combo bloemen en kaarsen wel altijd goed op dat de bloemen geen vuur kunnen vatten – no good.

De decoratie die je op deze foto’s ziet is van Collishop.be. Heel makkelijk en leuk om daar wat dingen uit te kiezen met je tafeldeco in gedachten.

Nog tips? Altijd welkom in de comments!

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks