Gezond dessert: frozen banana bites

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Easy as one two three, healthy as you and me! Ik ben een grote fan van gezonde(re) dessertjes. Het hoeft niet altijd groots te zijn, maar een klein zoetigheidje na de maaltijd, daar zweer ik bij. En toch hoeft dat niet altijd bananencake of chocolade kokosrotsjes te zijn, och zelfs de staafmixer voor mijn gezonde perensorbet kan er soms teveel aan zijn – je weet wel, op van die beyond-super-lazy avonden. Ook dan heb ik een trucje om boven te halen. Want dan maak ik gewoon een dessertje met twee ingrediënten die ik altijd in huis heb.

Bananen en chocolade (dat het minstens 70% pure moet zijn hoef ik je ondertussen niet meer te vertellen waarschijnlijk?) zijn jouw partners in deze crime. Wat je ook nog nodig hebt is een diepvries. Want het enige wat dit receptje vraagt is dat je de banaan in schijfjes snijdt, eventueel schuin om een grotere oppervlakte te creëren, daarna de chocolade smelt en op de schijfjes doet en als laatste gewoon de vriezer al het werk laat doen. Laat minstens 2u bevriezen alvorens deze frozen bananbites te verorberen.

Bijna overbodig om het recept uit te schrijven, maar ik ga het toch doen. HA! Ik laat de hoeveelheden aan jou, ze zijn afhankelijk van jouw sugar-cravings en het aantal monden die mee zullen aanschuiven!

Bevroren banaan met chocolade

Ingrediënten:

– Bananen
– Chocolade

Hoe:

– Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Door schuin te snijden maak je het oppervlak voor de chocolade groter.
– Smelt de chocolade. Liefst au bain marie.
– Leg de bananenschijfjes op een bakpapier. Doe op elk schijfje wat gesmolten chocolade.
– Zet in de vriezer voor minstens 2 uren.

– Laatste stap: serie opzetten, een grote kop groene thee erbij nemen en genieten! Ow yeah!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks