Your new best friend: Naanijs

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Meet your new best friend: Naanijs! En ja, ik kan je nu al vertellen; het smaakt even lekker als het eruit ziet. Bovendien is het zowat alles a healthy girl – or boy – can wish for! Het is glutenvrij, lactosevrij, vegan en zonder toegevoegde suiker. En uiteraard gemaakt van verse ingrediënten; dat wil zeggen zonder bewaarmiddelen en zonder E-nummers.

Of je het nu als dessert wil, als ontbijt of gewoon als snack tussendoor naanijs is de perfecte keuze. Maar wat is het eigenlijk? Naanijs komt van baNAAN, want banaan is een goeie basis voor 100% natuurlijk homemade ijs. Net als de perensorbet waar ik het al eerder over had, heb je ook voor deze geen ijsmachine nodig – oef! Wat je wel nodig hebt is een goede blender of een staafmixer. Dat valt dus goed mee. Het is ook a la minute klaar te maken.

Zelf ben ik zot van bananen. Het is by far mijn lievelings fruit. Soms eet ik er wel drie per dag. Vorige week heb ik nog ergens gehoord dat je kan sterven van bananen te eten, alleen moet je er dan wel 480 op één dag eten. Ik heb dus nog wel wat speling!

Oké terug naar waar we waren! Hoe maak je dit ding? Super easy! Snijd gewoon verschillende bananen en vries ze in. Net als voor de bloemkoolrijst hanteer ik ook hier het principe; koop op een zekere zaterdagnamiddag een aantal – trossen bananen in dit geval – zet je aan tafel en snij ze allemaal in één keer. Zo heb je altijd een voorraad klaar liggen voor die avonden waarop je icecream-cravings hebt! As I told you before: dit is het uitgelezen moment om achterstallige afleveringen van je favoriete serie te bekijken, of steek je oortjes in en bel een vriend of vriendin. Man. Wat hou ik van dat twee-vliegen-in-één-klap-gedoe!

Blender of staafmixer? Hmmm. Een moeilijke! Je moet een goede blender hebben om vlotjes de banaan tot ijs te malen. Maar het kan zeker. Al moet je wel af en toe met een spatel de bevroren banaantjes terug naar het midden scheppen. Doe dit ALTIJD alleen wanneer de blender niet in beweging is, het is namelijk levensgevaarlijk dit te doen als de messen draaien. Vaak ga ik er toch nog even door met de staafmixer, of gebruik ik hem meteen van in het begin.

Gezond dessert lactosevrij suikervrij Naanijs Banaanijs gezond dessert

 

Let’s make this gorgeous jar! Hoeveelheden zijn afhankelijk van jou! Maar ga er vanuit dat deze hoeveelheden hieronder voor 2 tot 4 personen zijn! Ik heb het samen in 1 mason jar gedaan maar uiteraard kan je ook kleinere kopjes nemen. Of gewoon 4 lepels natuurlijk..

 

Ingrediënten:

– 4 bananen (in schijfjes gesneden en minstens 6 uur ingevroren)
– handje vol frambozen
Amandelmelk (als je geen amandelmelk in huis hebt kan je ook water gebruiken)
– Bessen, frambozen en 70% pure chocolade (optioneel als topping)

Hoe:

– Haal de bevroren banaantjes uit de diepvries. En doe ze in de blender of in een diepe glazen pot voor de staafmixer. Doe er wat amandelmelk bij om makkelijker te blenden (start met 4 lepels en giet een beetje bij als het nodig is).
– Blend en mix tot een smeuïg geheel!
– doe de helft van het naanijs eruit en zet even in de frigo.
– Voeg de frambozen toe aan het overblijvende naanijs in de blender of kom. Blend nogmaals tot de frambozen een mooie roze kleur geven aan het naanijs.
– Schik in laagjes in een mason jar en dresseer met frambozen, blauwe bessen en chocolade (70% puur).

Laatste stap: zoek lover om deze naanijs jar mee te delen!

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks