Gezond dessertje: Banaan-pinda flapjack

Leestips

Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Who’s up for some baking? Ik ben super enthousiast om je voor te stellen aan mijn laatste nieuwe receptje, waarvan ik nu al weet dat je het awesome gaat vinden!

gezond dessertje flapjack banaan pindaDeze keer ben ik aan het bakken gegaan en na een beetje tweaken is deze geweldige flapjack ontstaan. Uiteraard de gezonde(re) versie. Deze flapjack is glutenvrij en lactosevrij en ik maak hem met een minimale hoeveelheid ahornsiroop.

Een flapjack is een traditionele koek uit Groot-Brittannië en volgens mijn roomie uit Londen is het de beste koek om bij een kop thee te eten. Heb ik uiteraard meteen uitgetest en guess what.. Ik kan haar geen ongelijk geven. Zelf heb ik hem gecombineerd met een zachte zwarte thee uit Vietnam maar door de chocolade die in de flapjack zit kan je hem ook zeker combineren met een meer uitgesproken zwarte thee zoals een Assam of een Ceylon thee.

Hij is heerlijk zacht, rustiek en vooral héél lekker. Je kan het als dessertje eten maar ook als ontbijt bijvoorbeeld. Zowel warm als koud te smaken én on-the-go mee te nemen. Yes ideed, deze flapjack heeft alles wat een dessertje moet zijn voor mij.

Ingrediënten van dit gezond dessertje

  • 3 bananen
  • 250 gram havervlokken
  • 2 grote eieren
  • 6 el pindapasta (100% pinda)
  • 1 el kokosolie
  • 4 el ahornsiroop
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el chiazaad
  • ½ tl zout
  • 100 gram zwarte chocolade (min 70% puur)

banaan-pinda flapjackHoe:

Prak de bananen tot een papje. Voeg alle natte ingrediënten samen in een kom en meng tot een glas geheel.

Voeg nu alle droge ingrediënten samen en mix door elkaar.

Meng vervolgens de natte en de droge elementen onder elkaar. Bekleed een diepe ovenschaal met wat bakpapier en giet het mengsel erin. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.

Snijd in stukken en smul ervan terwijl ze nog warm zijn of laat ze afkoelen en verorber ze dan.

Teapairing:

Combineer met een zwarte thee, een Assamthee of Ceylon thee gaan perfect samen met deze gezonde Flapjack.

3 REACTIES

  1. Heerlijk recept! Van het weekend gemaakt voor gezonde tussendoortjes deze week en goed gelukt. Nog wat kokosrasp er bovenop gedaan voor de feestelijkheid 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks