Creatief zijn met water: 3 lekkere mocktails

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Februari is aangebroken en ik was het zelf bijna vergeten, maar het is zover: Tournée Minérale. Olé!! Dé maand waarin we traditiegewijs allemaal een inspanning doen om de ganse maand geen alcohol te drinken. In een van mijn vorige posts had ik het er al eens uitvoerig over: ikzelf drink enkel water en thee (hence waarom Tournée Minérale zo aan mij passeert). Alcohol is ondertussen een ver verleden – hoe dat komt kan je ook in mijn vorige post lezen – maar voor velen blijft het toch een uitdaging. En het feit dat we dezer dagen minder om handen hebben maakt het er niet noodzakelijk gemakkelijker op.

Lekkere Mocktails Steffi VertriestIk sprak eerder deze week met een vriendin van me die zei dat het tijdens deze Corona tijden net moeilijker voor haar is om dat glas wijn te laten staan. Voordien was het vooral op restaurant of in het weekend, maar sinds de eerste lockdown is het voor haar en haar vriend een gewoonte geworden om ook ’s avonds bij het eten een glas uit te schenken. Vooral voor de gezelligheid, die we nu toch vooral thuis moeten creëren.

Challenge accepted! Want gezelligheid en lekkere drankjes dat kan ook zonder alcohol, me dunkt!

Sinds enkele maanden ben ik ambassadeur van SipWell, het Belgische lokale water dat niet enkel van onze eigen bodem komt maar ook nog eens z’n uiterste best doet om zo ecologisch mogelijk te zijn. Ze zijn onder andere CO2-neutraal en de flessen worden tot wel 60 keer hergebruikt (én milieuvriendelijk gereinigd trouwens!). Wat voor mij het grootste voordeel is aan mijn SipWell koeler? Dat ie me eraan herinnert om lekker veel water te drinken doorheen de dag én dat ik in één, twee, drie een glaasje tap. Oh ja, en een lage droogrest, voor de beste thee’tjes mee te zetten dus!

Samen met SipWell ging ik ook voor Tournée Minérale aan de slag. Onder andere om water aantrekkelijker te maken op je tafel. Eén van de uitdagingen voor al wie niet gewoon is om water te drinken bij de maaltijd, is om water er aantrekkelijk en feestelijk te doen uitzien. Onderschat de kracht van het oog maar niet. Een groot deel van de gezelligheid van een glaasje wijn komt van de leuke fles op de tafel, het ritueel van het ontkurken en ga zo maar door. Een handig trucje is daarom om wat meer hart en ziel in je water te steken. Gewoon al je water mooi presenteren kan een wereld van verschil maken in je beleving, met de elegante glazen en karaffen van SipWell bijvoorbeeld (die je ook kan winnen trouwens, zometeen meer daarover!). Dat geeft toch altijd dat “ietsje meer”. Ook een kleine smaakmaker kan je water extra aantrekkelijk maken. Kies voor natuurlijke en subtiele ingrediënten zoals fruit of kruiden, die geven een boost aan je tafeldecoratie én zijn bovendien gezond ook.

Mag het nog een beetje extra zijn..? Dan heb ik ook drie mocktails voor je in petto. Een wintermocktail – vergelijkbaar met een gezonde sangria, een rosé champagne maar dan op basis van witte thee en een virgin mojito om het weekend mee op te leuken.

lekkere mocktails recepten

Winter mocktail – voor 6 personen.

 • 500 ml heet water
 • Zwarte thee (6 gram losse thee of 2 theezakjes)
 • 2 kaneelstokjes
 • 6 eetlepels Ahornsiroop (of meer naar smaak)
 • 500 ml granaatappelsap
 • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
 • 1 appelsien in dunne plakjes
 • 1 limoen in dunne plakjes
 • 1 citroen in dunne plakjes
 • 1 appel in kleine blokjes
 • 3 cups bruiswater

Zo maak je het:

Laat de thee trekken in het heet water, samen met de kaneelstokjes, voor zo’n 5 minuten.

Haal de thee eruit en doe de ahorn erbij. Laat afkoelen.

In een grote kan doe je het granaatappelsap, sinaasappelsap, en al het fruit.
Doe de koude thee samen met de kaneelstokjes erbij en roer goed. Laat idealiter een volledige nacht in de koelkast staan. Voor het serveren vul je aan met bruiswater.

Rose champagne – voor 4 personen

 • 12 gram Witte thee (een Pai Mu Tan bijvoorbeeld)
 • 500 ml water
 • SqueezeWell watermeloen (of een cassis of zelfgemaakte coulis)
 • 500 ml Bruiswater
 • Gedroogde of verse eetbare rozen (als decoratie)

Zo maak je het:

Combineer de 12 gram losse witte thee en 500 ml water (op kamertemperatuur), laat deze een nachtje trekken in de koelkast.

Verdeel over 4 glazen, vul ze allemaal half met de coldbrew thee en leng aan met bruiswater. Voeg er een druppeltje SqueezeWell aan toe en werk af met gedroogde bloemen.

Virgin mojito – voor 1.

 • 1 tl Kokosbloesemsuiker
 • Verse muntblaadjes
 • 1 Limoen + meer voor de afwerking
 • Ijsblokjes
 • Bruiswater

Zo maak je het:

Neem vijf muntblaadjes en kneus ze samen met de kokosbloesemsuiker in een vijzel tot je de munt heel goed ruikt. Pers de limoen uit in een glas. Giet het mengsel van de zonet gekneusde kokosbloemsuiker met munt erbij en laat even trekken. Leng vervolgens aan met bruiswater. Werk af met een takje verse munt en een kwartje limoen.

Steffi Vertriest Mocktails Give-AwayGive-away:

Ik heb ook nog leuk nieuws, want ik mag van SipWell een setje van hun mooie nieuwe glazen en karaffen weggeven, alsook een selectie van hun (suikervrije) SqueezeWell smaakjes om je water op smaak te brengen. Een ideaal pakketje om in no time je tafel mooi aan te kleden én je water een extra smaakje te geven.

Laat me in de comments weten wat jouw manier is om meer water te drinken en binnen twee weken kies ik een winnaar uit!

27 REACTIES

 1. Een fles water echt in het zicht zetten, op bureau, keukentafel, …

  Dan word je er aan herinnerd

  En thee drink ik uit mezelf de hele dag door, ik vind dat zo lekker en op een of andere manier comforting. Mijn thee drink ik uit een hele grote beker, zo gaan de 1/2 liters vlug binnen

 2. Het plat water staat hier altijd in het zicht.Waardoor je sneller een glas zal drinken.
  Ik drink ook altijd uit een mooi glas en vul m’n water aan met allerlei fruit .
  Dit gaat van appel,sinaas,frambozen,blauwe bessen,munt,….noem maar op
  Gewoon afhankelijk van de” goesting ” op dat moment????????????????????????????????????????????????????????????

 3. Hey Steffi, wij gebruiken al 15 jaar een watercooler van Sipwell
  We hadden er zelf een op mijn dochter haar kot gezet, want dat was zoveel makkelijker geen gesleur met waterflessen.
  Wij hebben een toestel dat zowel koud als warm water geeft wat super gemakkelijk is, altijd warme dranken en koude dranken op de juiste temperatuur.
  Het enige dat ik niet wist, was dat ze ook mooie karaffen en glazen hebben. En dat SqueezeWell dan toch gezonder lijkt dan ik dacht.
  Ik ben heel blij met je mocktails, die gaan we zeker uitproberen.

 4. Ik haal geen andere drank in huis.
  In de zomer soms wat oppimpen met vers fruit en kruiden zoals munt en in de winter regelmatig een warme fruitinfusie. Water is allesbehalve saai op deze manier ????
  En dagelijks een goede portie verse soep, smaakt altijd!

 5. Ik drink veel te weinig, ik ben hier altijd heel moeilijk in geweest. Anderzijds heb ik een zwak voor mooie glaasjes en flessen. Deze zet ik dan vlak voor m’n neus om ze zowel te bewonderen als vaker en bewuster te drinken.
  Wat me ook motiveert is een app om je goal in te stellen. Heb ik een theetje, een watertje of iets anders gedronken, vul ik dit in en wordt het watergehalte berekend. Op het einde krijg je een ‘bubbly’ applausje ☺️????
  Je mocktails klinken fantastisch! Moet ik zeker eens proberen! Misschien wel in dat mooie karafje met glaasjes ????

 6. Hoi Steffi, mijn manier om veel water te drinken is overal mijn flesje water (750 ml) mee naartoe te nemen. Overal waar ik in huis ga en sta en mee in de auto als ik weg ben. Ik probeer deze tot 3x toe te vullen op een dag en zo weet ik dat mijn hydratatie voor de dag weer goed zit ???? ????????????????

 7. Geen frisdrank enz kopen. Zelf drink ik water van de kraan en vul ik voortdurend mooie drinkflessen! Het oog wilt ook wat! Tegenwoordig drink ik ook veel koude thee, kwestie van af te wisselen. En mijn waterinname hou ik bij in een app… als ik dan zie dat ik bv net niet mijn doel behaald heb…dat wakkert mijn competitiegevoel wat aan????en drink ik extra!

  • Overal staat er een half litertje water. Bij het passeren doe ik snel paar grote slokken. Verrassend hoe snel je een half litertje ineens wegdrinkt. Mijn absolute favo is bij het slapen gaan, als ik snel nog een slaap theetje drink, een kan met heet water vullen en enkele theezakjes groene thee – aanvullen met honing gember en citroen naar smaak. Hup ijskast in en de volgende dag heb je een suuuuper lekkere frisse ice tea green

 8. Ik zet altijd het water in het zicht of op mijn bureau. Ik heb ook een alarm ingesteld op mijn horloge om er mij doen aan te herinneren dat ik meer moet drinken. Ik zet het water ook op afstand dat ik moet opstaan om het te nemen, heb ik ook toch een beetje beweging ????????

 9. Wij hebben een Brittafilter staan in de keuken, in het zicht zodanig dat je er steeds aan denkt.Als we in de zetel relaxen staat er ook telkens een glas water bij ons zo drink je automatisch maar water.Zelf maak ik als ik thuis ben een kan thee van gember, lekker pittig .En als ik ga werken heb ik ook een litertje gemberwater mee die ik tegen de middag al opgeslurpt heb.

 10. Het water aantrekkelijker maken door het te pimpen met een beetje kruiden of vruchten … en presenteren in een mooie karaf en mooie glazen … zalig … het spreekt iedereen hier aan … ????????

 11. Ik drink enkel water en thee , dus ik heb er geen probleem mee . In de zomer pimp ik mijn water met fruit of munt uit de tuin . Voor Op het werk heb ik een dopperfles die ik opvul met kraantjeswater ????

 12. Ik start de dag met warm citroenwater. Tijdens de dag drink ik meestal kraantjeswater met Gimber. Op mijn werk zet ik een fles plat water naast me en die drink ik makkelijk uit. En binnenkort ga ik me verdiepen in waterkefir!

 13. Easy: enkel drinken uit mijn 1l-drinkfles, en die 2x per dag vullen met gefilterd water, zo weet ik altijd zeker dat ik er genoeg binnen heb 🙂

 14. Hallo
  Telkens mijn glas leeg is, vul ik hem onmiddellijk terug.
  Ik probeer er soms wat smaak in te brengen door een stukje citroen of enkele framboosjes toe te voegen.
  Voor mezelf lukt het nog wel om voldoende te drinken. Ik vind het moeilijker om mijn kinderen voldoende te laten drinken. Soms komen ze van school terug met hun volle fles water terug mee.
  Het zou mooi zijn om die mooie karafjes te kunnen vullen met lekker water…

 15. Op het werk dronk ik veel te weinig. Ik heb dit oplost door drinkglazen te kopen van 33 cl. Zo moet ik minder water uitschenken en heb ik met gemak 1.5 l tot 2 L water per dag binnen. ????

 16. Meer water drinken is echt een van mijn voornemens, keer op keer!
  Hetgeen mij vooral helpt is het water in het zicht zetten, met een glas erbij.. en dit ook constant vol gieten, niet leeg laten.
  Bovendien geef ik de hoeveel water in op mijn smartwatch en kan ik zo bij houden of ik al genoeg gedronken heb.
  En met zo’n mooie flessen wordt drinken alleen nog aantrekkelijker!

 17. Het meeste drink ik plat water maar soms ook wel bruis afhankelijk van het gevoel en het gene wat ik aan het doen ben. Thuis drink ik kraanwater in een grote kan die ik vul met allerlei groenten, fruit en kruiden. Vaak hergebruik ik deze ‘infusers’ in gerechten of shakes/smoothies om zo alle goede stoffen te behouden en niets te verspillen. Ook infusies/thees maken geeft in deze wintermaanden een zalig gevoel. Lekker,simpel en vaak veel gezonder!

 18. Water drinken blijft altijd een uitdaging. Mazr zoals het spreekwoord zegt: het oog wilt ook wat. Helpt wel. Ik heb een leuke drinkenbus voor onderweg of op het werk. En thuis drink ik uit een mooi glas water.
  Ook een smaakje toevoegen zijn triggers voor mij om meer te drinken. Munt, citroen, limoen, …
  Enkel mis ik nog een mooie kan om het wat in te doen ????

 19. Zoals smorgens als smiddags mijn waterfles vullen – en deze moet leeg zijn vooraleer ik in pauze ga. Het weekend is moeilijker , maar ik probeer steevast de dag te starten met een glas water. Als ik glaasjes water vul voor de kids , drink ik ze eerst op , en vul ik ze opnieuw voor hen – een trucje die goed werkt voor mij .

 20. Net zoals veel mensen is (water) drinken echt moeilijk voor mij. Ik moet mijzelf er constant op wijzen.
  Om het beter te doen ben ik sinds kort thee beginnen drinken (en ben hier ook volop in het aan uittesten), maar zorg ik ook dat een mooie fles gevuld klaarstaat en in het oog springt als ik in de keuken ben. Wanneer ik zin heb in een aperitief pimp ik het water met wat limoensap en soms siroop van passievrucht. Heerlijk!????

 21. Met het goede weer van de laatste dagen heb ik me voorgenomen om gezonder te gaan eten en drinken. Op het werk is water drinken geen probleem. Even glaasje tappen aan de SipWell bron ????. Thuis vind ik het moeilijker….maar moeilijk gaat ook daarom wil ik mezelf terug uitdagen! Water met of zonder een fruit of kruiden…ik ga ervoor! De virgin mojito ga ik zeker eens uitproberen! Lijkt me heerlijk!????

 22. Hey Steffi, Liefst zet ik een karaf op tafel en naar gelang wat er op ons bord ligt doe ik er rozemarijn, basilicum, munt of en of ander kruid in. in de loop van de dag doe ik vaak fruit in de karaf om zo toch afwisseling te krijgen. Als ik vrienden over de vloer krijg zet ik ook steeds een karaf (water) op tafel, dit is ook een succes en zie ik dat er meer water gedronken wordt, dan als met een fles water afkom. Dus een extra leuke karaf en glazen zijn altijd welkom. Veel succes met je nieuwe boek.

 23. Ik probeer elk uur een glas water te drinken en om toch wat afwisseling te hebben doe ik er citroen, limoen, komkommer of
  munt in. Maar de receptjes van hierboven ga ik zeker ook eens proberen! super!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks